
Ülkedeki hayvancılığın vesayet altında olduğuna işaret eden Aksaray AKSÜTBİR Başkanı Esat Zengin, “Üreticiler vesayetçilerden büyüktür, ülkemizi bunlardan kurtaralım” diyerek siyasilere çağrıda bulundu.
Siyasi parti temsilcilerine Türkiye ve Aksaray üreticileri adında çağrıda bulunan AKSÜTBİR Başkanı Esat Zengin, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dünya beşten büyüktür diyor. Bizde siyasi parti temsilcilerine; ‘üreticiler vesayetçilerden büyüktür’ diyoruz. Biz üreticiler bu vesayetçilerin elinden kurtarmak için siyasilerimizin mecliste çaba sarf etmelerini bekliyoruz. Hayvancılıkta Avrupa ülkelerinde veya Amerika’da gelişmişliğin asıl sebebine baktığımızda üreticiler tamamen yetkilendirilmiş. Üreticilere büyük bir güven duyularak sistemin tıkır tıkır işlediğini gördük. Bizde de sistemin o hale gelmesi için siyasilerimizden destek bekliyoruz. Bunun için projelerimizi hazırladık, sunduk. O projelerimizin takip edileceğine inanıyoruz. Bizim isteklerimiz kesinlikle şahsi istek değildir. Türkiye’nin Aksaray’ın üreticisi adına istiyoruz. Avrupa’da üreticiler kendilerini yenilemişler, işletmelerini büyütmüşler ve ülkelerine büyük oranda katma gelir sağlıyorlar. Biz o katma değeri sağlayamadığımız için her 2 yılda bir ülkemize hayvan ithali yapıyoruz. Her 2 yılda bir Avrupa ve Amerika’nın üreticisine ciddi anlamda para kazandırıyoruz. Çok az bir çalışmayla bunların aşılacağına inanıyorum. Biz bugüne kadar tek başımıza bu projeyi hayata geçirmek için çok büyük çaba sarf ettik ancak daha fazla ileri gidemedik. Bu konu ancak mecliste gündeme getirilir ve hayata geçirilirse ülkemiz hayvancılık konusunda dışa bağımlıktan kurtulur. Hatta dışa ithal eder duruma gelebiliriz” diyerek hayvancılıktaki vesayete çözüm önerisini açıkladı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
05 Aralık 2025 Bilecik İl Müdürü İlkay Türkoğlu Aydın’a atandı
05 Aralık 2025 Beypazarı Cumhuriyet Başsavcısı İstanbul’a atandı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
17:06 Ankara’nın En Prestijli Ödülü RİDEF’e!
16:46 TİMBİR’den RTÜK’e ziyaret; İnternet medyasında yeni dönem iş birlikleri görüşüldü
16:04 Serik’te 12 adrese eş zamanlı baskın: 8 gözaltı
13:33 AK Parti İlçe başkanı Halil Etili, Çantırlı halkını dinledi
13:32 Yeşilay’dan geleceğin sosyal hizmet uzmanlarına ‘Bağımlılıkla Mücadele’ eğitimi
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
