SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Başkan Özkök “Çift ile koyun gerisi oyun”

Başkan Özkök “Çift ile koyun gerisi oyun”

A - +

Aksaray Haberleri - 01.06.2015 - 9:45

Başkan Özkök “Çift ile koyun gerisi oyun”

AKSARAY TİCARET BORSASI BAŞKANI HAMİT ÖZKÖK’TEN AKSARAY KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI MAHMUT AKTÜRK’E TEŞEKKÜR.
Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök Eskil Yüksek Yayla mevkiinde yaptığı tarım gezileri esnasında bölgenin yükselen aktörleri olarak bilinen üretici ve yetiştiriciler ile bir araya geldi.

Bölgede bulunan işletmede incelemede bulunan Özkök işletme sahibi ile bir süre sohbet ederek işletme hakkında bilgiler aldı. daha sonra ağıl içerisinde koyun sağımı yapan bayanlarla koyunculuğun sorun ve sıkıntılarını dinleyerek bir açıklamada bulundu.

Başkan Özkök ” Çift ile koyun gerisi oyun sloganı ile çıktığımız bu yolda değerli ve kıymetli üreticilerimiz, elleri nasırlı ablalarımızın koyun sağımındayız. Aksaray’ımızın en önemli özelliklerinden birisi de tarımsal anlamda hayvanclığının ön plana çıkmasıydı. Bu başarıyı Aksaray Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Mahmut Aktürk ile yakaladık buradan da kendisine emekleri ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Aksaray coğrafyasının koyunculuk için çok uygun olduğu, koyunculuğun bu bölgede ilerleyerek Türkiye de örnek olma yolunda hızla ilerlediğini görüyoruz. buda bizim için bir başarı öyküsüdür. Bundan dolayı ne kadar gururlansak övünsek azdır diye düşünüyorum. Üreticilerimizi tebrik ediyorum. Tarımsal alanda ve Hayvancılık alanında koyunculuğun çok büyük önemi vardır. Koyun çok bereketli bir hayvandır. Sütü ile, eti ile, yünü ile sahibine iyi bir katma değer sağlıyor, bizde bunun kıymetini, değerini, bilmeliyiz. Bizim bu anlamda vereceğimiz her türlü mücadele, kutsal mücadeledir. Bu duygu ve düşüncelerle hareket ederek çalışmalarımızı devam ettireceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021