
İSTANBUL-BHA
Sarıyer-Kilyos Tüneli inşaatında incelemelerde bulunan Bakan Uraloğlu’na, İstanbul Valisi Davut Gül ile Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen eşlik etti. Tünelde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Uraloğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Konuşmasına Yalova’da DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan polisleri anarak başlayan Uraloğlu, “Kahraman polislerimize Allah’tan rahmet, yaralı güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyorum. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz.” dedi.

Sarıyer-Kilyos Tüneli ve Bağlantı Yolu Projesi’nin İstanbul’un kuzey ulaşımını kökten değiştirecek projelerden biri olduğunu vurgulayan Uraloğlu, çalışmaların Mayıs 2022’de başladığını hatırlattı.
Yaklaşık 7 kilometre uzunluğunda, 2 gidiş 2 geliş toplam 4 şeritli, çift tüplü tünelin bağlantı yollarıyla birlikte toplam 8,2 kilometre olduğunu belirten Uraloğlu, proje kapsamında 2 köprülü kavşak, 1 viyadük, 2 aç-kapa yapısı ve 1 menfez inşa edildiğini söyledi.
Tünelin, NATM ve TBM yöntemlerinin eş zamanlı kullanılarak yapıldığını aktaran Uraloğlu, çift tüpte toplam 13 bin 715 metrelik kazının yüzde 76’sının tamamlandığını, sahada 191 makine ve 914 personelin görev yaptığını kaydetti. Projenin 2026 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti.
Proje sayesinde Maslak, Levent, Beşiktaş ve Büyükdere Caddesi gibi İstanbul’un yoğun iş ve finans merkezlerinin Kuzey Marmara Otoyolu’na doğrudan bağlanacağını belirten Uraloğlu, İstanbul Havalimanı ile kent merkezi arasındaki ulaşımın da hızlanacağını söyledi.
Kilyos, Demirciköy, Uskumruköy, Gümüşdere, Zekeriyaköy ve Kısırkaya’da yaşayanların kent merkezine daha kolay ulaşacağını dile getiren Uraloğlu, tünelin afet durumlarında acil yardım ve tahliye yolu açısından da stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Bakan Uraloğlu, “Projemiz sayesinde seyahat süresini 35 dakikadan sadece 5 dakikaya indireceğiz. Zamandan 2,8 milyar lira, akaryakıttan 500 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 3,3 milyar lira tasarruf edeceğiz. Ayrıca karbon emisyonunu 32 bin ton azaltarak çevreye önemli katkı sağlayacağız.” dedi.
Uraloğlu, Kuzey Marmara Otoyolu’nun son kesimi olan Nakkaş-Başakşehir bölümünde çalışmaların da sürdüğünü belirterek, bu kesimin tamamlanmasıyla TEM Otoyolu’nun rahatlayacağını, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Olimpiyat Stadı’na ulaşımın kolaylaşacağını sözlerine ekledi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
31 Ocak 2026 Kırmızı bültenle aranan Serdar Sertçelik Türkiye’de
31 Ocak 2026 Doğal gazda 2026 tüketim tahmini açıklandı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
