
ANKARA-BHA
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Anadolu Federasyonu tarafından “Tüten Ocak: Ailenin Geleceği” temasıyla Kızılcahamam’da düzenlenen 19. Anadolu Buluşmaları programında konuştu. Türkiye’nin genç nüfusunda yaşanan düşüşe dikkat çeken Göktaş, “Nüfus meselesi bir milli güvenlik meselesidir” ifadesini kullandı.
Aile kurumunun tarih boyunca toplumların temel taşı olduğunu vurgulayan Göktaş, küreselleşme, dijitalleşme ve kentleşme gibi faktörlerin aile yapısını derinden etkilediğini söyledi.
“Geleneksel aile değerleri ve bağları zayıflıyor. Annelik ve babalık rolleri itibarsızlaştırılıyor. Dijital platformlar, aile içi iletişimi zayıflatıyor. İnsanlar yalnızlaşıyor. Bu süreç, sadece sosyal bir dönüşüm değil, toplumsal dokuyu tehdit eden bir kırılmadır,” dedi.
Demografik göstergelere dair çarpıcı veriler de paylaşan Göktaş, doğurganlık hızının ülke tarihinin en düşük seviyesine, 1,48’e gerilediğini ve bu oranın nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1’in çok altında kaldığını belirtti.
“Bu hızla devam ederse, 2100 yılında Türkiye nüfusunun yarısı 60 yaş ve üzeri olacak. Bu sadece bir aile meselesi değil; üretimden ekonomiye, sağlıktan sosyal yapıya kadar tüm alanları etkileyen bir milli güvenlik sorunudur,” uyarısında bulundu.
Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayelerinde 2025 yılının “Aile Yılı” olarak ilan edildiğini ve bu kapsamda şimdiye kadar 8 bini aşkın etkinlik düzenlediklerini hatırlattı.
Ayrıca, Erdoğan’ın 2026-2035 yıllarını kapsayan “Aile ve Nüfus 10 Yılı” vizyonunun da bu konudaki kararlılığın göstergesi olduğunu söyledi.
Göktaş, aileyi güçlendirmeye yönelik olarak doğum yardımı, evlilik kredisi, yarı zamanlı çalışma hakkı gibi uygulamaların hayata geçirildiğini belirtti. Kurulan Aile Enstitüsü ve Nüfus Politikaları Kurulu’nun da bu çerçevede önemli adımlar olduğunu vurguladı.
Programın ev sahibi Anadolu Federasyonu Başkanı Turgay Aldemir ise, aile kurumunun toplumsal krizin temelinde yer aldığını belirtti. Ailenin katmanlı şekilde ele alınmasının ve güçlendirilmesinin en önemli stratejik hedeflerden biri olması gerektiğini kaydetti.
Program sonunda, deprem bölgesindeki atölyelerde kadınlar tarafından hazırlanan hediyeler, Bakan Göktaş’a takdim edildi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
13 Aralık 2025 Başkent Üniversitesi’nden 2025 UI GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasında büyük başarı
13 Aralık 2025 AB’den Rusya’nın varlıklarına süresiz bloke kararı
13 Aralık 2025 Güllü’nün ölümü soruşturmasında kızı tutuklandı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
