
ANKARA – BHA
Hükümet, işçi ve işveren temsilcilerini bir araya getirecek olan komisyon, çalışmalarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde başlayacak. Bakan Vedat Işıkhan, asgari ücretin çalışma hayatının en temel göstergelerinden biri olduğuna vurgu yaparak, “Önceliğimiz, sosyal diyalog temelinde tarafların ortak bir noktada buluşmasıdır.” açıklamasını yaptı.
Bakanlıkta gerçekleştirilecek ilk görüşmede, sürecin nasıl ilerleyeceğine ilişkin takvimin belirlenmesi bekleniyor. Sonraki toplantılarda ise tarafların talepleri, ekonomik göstergeler ve hazırlanan analizler ele alınacak.
Komisyonun nihai karara ulaşana kadar dört kez toplanması öngörülüyor. Kararlar oy çokluğuyla alınıyor. Yeni asgari ücretin en geç 31 Aralık’ta açıklanması ve 1 Ocak 2026’dan itibaren yürürlüğe girmesi planlanıyor.
Yasa gereği, komisyon işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere toplam 15 üyeden oluşuyor. Bakanlığın belirlediği temsilcilerden biri komisyona başkanlık ediyor. Toplantılar en az 10 üyenin katılımıyla yapılırken, kararlar oy çokluğuyla alınıyor. Oyların eşit çıkması durumunda başkanın bulunduğu taraf çoğunluk sağlamış kabul ediliyor.
Şu anda bir işçi için aylık brüt asgari ücret 26 bin 5 lira 50 kuruş, net ödeme ise 22 bin 104 lira 67 kuruş olarak uygulanıyor. Bir işçinin işverene toplam maliyeti ise 30 bin 556 lira 46 kuruş. Bu tutarın 26 bin 5 lira 50 kuruşu brüt ücret, 4 bin 30 lira 85 kuruşu sosyal güvenlik primi, 520 lira 11 kuruşu ise işveren işsizlik sigorta fonu katkısından oluşuyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
04 Aralık 2025 Murgulspor Kulübü Başkanı Öktem’in anne acısı
04 Aralık 2025 “Hakkınızda işlem var” iddiasıyla yeni dolandırıcılık oyunu
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
18:56 Aksaray OSB Heyetinden Niğde ve Bor OSB’lere Ziyaret
18:20 Saatçioğlu: “AB–Orta Asya Stratejik Ortaklığı Türkiye için Yeni Fırsat Kapıları Açıyor”
17:12 Hatay’ın kültürel mirası deprem sonrası dijital arşive aktarıldı
15:31 Ankara, İlk ve En Büyük Kış Festivali’ne geri sayım başladı
15:31 Ankara’nın ilk ve en büyük kış festivaline geri sayım başladı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
