
ARTVİN – BHA
İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu ve geliştirici stratejiler ile işsizliği önleyici tedbirlerin belirlenmesine yönelik çalışmalar yapmak için oluşturulan kurulun üyeleri, Valilik Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Ertürk, kurul üyelerine 2025 yılının Ocak-Eylül döneminde gerçekleştirilen istihdam ve mesleki eğitim alanındaki çalışmaları anlattı.
Ertürk, istihdam programlarıyla 2025 yılında 1286 kişinin kamu ve özel sektörde işe yerleştirildiğini söyledi.
Danışmanlık hizmetleri kapsamında kurumlarına kayıtlı 4 bin 462 işsize iş danışmanlığı yapıldığını belirten Ertürk, şunları söyledi:
“İşyeri ziyaret programları kapsamında 1.311 işveren ziyareti gerçekleştirdik. İşverenlere kurum hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiş, açık iş talepleri alınmıştır. Eğitim Öğretim Kurumu ziyaretleri kapsamında 33 okulumuzu ziyareti ederek, 8 grup görüşmesi ile 427 öğrenciye meslek danışmanlığı yapılmıştır.” dedi.

Ertürk, Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) kapsamında ise, ‘’Su Ürünleri Üreticisi’’ mesleğinde 20 kişilik istihdam garantili kurs planlaması yapıldığını ve kursiyer alım ilanına çıkıldığını da kaydetti.
Toplantıda, istihdamın artırılmasına yönelik planlanan çalışmalar ve ilgili kurumlarca hazırlanan projeler ele alındı.
Toplantıya, Artvin Belediye Başkan Vekili Ercüment Seçkin, Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şeref Öngüner, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt ile diğer kurul üyelerinin katıldığı toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
05 Aralık 2025 Bilecik İl Müdürü İlkay Türkoğlu Aydın’a atandı
05 Aralık 2025 Beypazarı Cumhuriyet Başsavcısı İstanbul’a atandı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
17:06 Ankara’nın En Prestijli Ödülü RİDEF’e!
16:46 TİMBİR’den RTÜK’e ziyaret; İnternet medyasında yeni dönem iş birlikleri görüşüldü
16:04 Serik’te 12 adrese eş zamanlı baskın: 8 gözaltı
13:33 AK Parti İlçe başkanı Halil Etili, Çantırlı halkını dinledi
13:32 Yeşilay’dan geleceğin sosyal hizmet uzmanlarına ‘Bağımlılıkla Mücadele’ eğitimi
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
