
ANTALYA – BHA
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), Antalya’da düzenlediği toplantıda Batı Akdenizli ihracatçıları ve gümrük müşavirlerini, Antalya Limanı’nın işletmecisi Q Terminals Antalya’nın yöneticileriyle buluşturdu. Toplantıya Q Terminals Antalya Genel Müdürü Hüseyin Sipahioğlu ve Ticaret Müdürü Yaşar İnal katıldı.
Toplantının açılışında konuşan BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, ihracatçıların Antalya Limanı’nı mevcut durumda verimli kullanamadığını belirterek bunun en önemli nedenlerinin yüksek maliyetler ile altyapı ve hat yetersizliği olduğunu vurguladı.
Liman yönetiminin altyapı güçlendirme ve hat artırımı yönünde yatırım yapacağı açıklamalarının kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden Çavuşoğlu, “Yıllardır dile getirdiğimiz altyapı ve hat yetersizliğinin giderilmesine yönelik taleplerimizin karşılık bulması bizleri umutlandırdı. Umarım yatırımlar en kısa sürede hayata geçer ve ihracatçılarımız limanı daha verimli bir şekilde kullanarak ürünlerini alıcılarına ulaştırır” dedi.
Q Terminals Antalya Genel Müdürü Hüseyin Sipahioğlu ise limanda yük hacmini artırmak, limanı daha aktif hale getirmek ve müşteri memnuniyetini yükseltmek amacıyla göreve geldiklerini ifade etti.
Sipahioğlu, limanda ciddi bir yatırım planı bulunduğunu belirterek, “10 metre olan derinliği zaman içerisinde 15 metreye çıkartmayı hedefliyoruz. Altyapı sorunlarını gidererek ve hat sayısını artırarak ihracatçılara daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Antalya Limanı’ndan uzaklaşan ihracatçılara yeniden burada hizmet vermek istiyoruz” dedi.
Maliyet artışına dayanmayan fiyat artışı planlarının olmadığına dikkat çeken Sipahioğlu, limanın güçlendirilmesi için master plan üzerinde çalışıldığını aktardı. Derinliğin artırılması, yeni ekipmanların alınması ve 300 metre uzunluğundaki gemilerin Antalya’ya çekilmesinin hedeflendiğini açıkladı.
Planlama ve izin süreçlerinin 2026 sonuna kadar sürmesinin öngörüldüğü, yatırımların ve ekipman tedarikinin ise 2026’nın sonunda başlayacağı bildirildi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
01 Şubat 2026 Güney Marmara’da feribot seferlerine hava engeli
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
