Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Ankara’nın 5 ilçesinde yarın sular kesilecek

Ankara’nın 5 ilçesinde yarın sular kesilecek

A - +

Yerel Haberler - 03.10.2025 - 13:32

Ankara’nın 5 ilçesinde yarın sular kesilecek

ANKARA – BHA

Yapılan açıklamaya göre, Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut, Sincan ve Kahramankazan ilçelerindeki bazı mahallelere 4 Ekim saat 08.00’den 5 Ekim saat 08.00’e kadar su verilemeyecek. ASKİ, yüksek kotlarda yaşayan abonelerin ise 5 Ekim akşam saatlerinden itibaren kademeli olarak su alabileceğini bildirdi.

Kesintiden etkilenecek bölgeler

Su kesintisinin yaşanacağı mahalleler şu şekilde sıralandı:

  • Etimesgut: Göksu, Şehit Osman Avcı, Şeyh Şamil, Yavuz Selim, Tunahan, Güzelkent, Devlet, Şeker, Altay, Eryaman, Yeşilova.

  • Sincan: Yunus Emre, Ulubatlı Hasan, Gazi Osmanpaşa, Fatih, Törekent, Gökçek, Ahi Evran, OSB, Mevlana, Osmaniye, Saraycık TOKİ ile Malazgirt, Pınarbaşı, Yenicimşit, Tandoğan, Selçuklu, Osmanlı ve Ertuğrulgazi mahalleleri.

  • Çankaya: Alacaatlı’nın bir kısmı, Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi İLKO Sitesi, Mavi Ladin, Gama, Çakırbey ve Alacaköy villaları, Dost Kent, Sizinevler, Angora Evleri, Beysukent, Beytepe alt kotları, Çayyolu ve Ümitköy.

  • Yenimahalle: Ata, Cumhuriyet, Susuz.

  • Kahramankazan: Kazan Saray Mahallesi ve Keresteciler bölgesi.

Başkentte su krizi derinleşiyor

Ankara’nın içme suyunun önemli kısmını sağlayan Kesikköprü Barajı isale hattında son dönemde yaşanan patlamalar, şehri ciddi bir su kriziyle karşı karşıya bıraktı.

ASKİ verilerine göre, arızalar nedeniyle başkente verilen su miktarı yarı yarıya azaldı. Çankaya’dan Keçiören’e, Mamak’tan Sincan’a kadar pek çok yoğun nüfuslu bölgede son haftalarda 40 saate varan kesintiler yaşandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021