
Ceza muhakemesi kanunu gereğince görevlendirilen müdafi ve vekillere yapılacak ödemelere ilişkin 2024 yılı tarifesi 13 ocak tarihli RG’de yayımlanmış ve artış oranı % 58 olarak belirlenmiştir.
CMK Ücret Tarifesi kapsamında yapılan ücret artışı emeğimizin karşılığı değildir. Ayrıca mevcut ekonomik koşullarda artış demek dahi mümkün değildir. Bu konu ile alakalı gerek Türkiye Barolar Birliğine gerek Adalet Bakanlığına sunulmak üzere Aksaray Barosu olarak kendi tespitlerimizi ve çalışmalarımızı daha önce de dile getirmiştik. Bugün yeniden söz etmek gerekirse, CMK Ücret Tarifesinin KDV’den muaf tutulması gerekmektedir. Tarifenin halen belirli bir yüzdenin altında kaldığı ve iyileştirilmediğini düşünmekle birlikte asıl olması gerekenin CMK ücret tarifesinin AAÜT’ye eşitlenerek bir an önce revize edilmesi gerektiğidir.
CMK beraat vekalet ücretleri konusunun da mahkemelerin inisiyatifinden kurtarılarak kanuni güvence altına alınması gerekmektedir.
Sonuç olarak avukatlık mesleğinin geldiğimiz noktada icra edilemez hale geldiği tüm meslektaşlarımızın malumudur. Ancak tüm sorunlarımızı şuan aktarmamız gerçekçi ve çözüm odaklı bir yaklaşım olmayacaktır. CMK ücret tarifesi özelinde şunları söylemek istiyoruz.
Türkiye Barolar Birliği tarafından %90 oranında artış yapılması yönünde Adalet Bakanlığı ile sağlanan taslak metin üzerindeki mutabakata rağmen Maliye Bakanlığı tarafından bu taleplerin reddi ile %58 oranında bir atış gerçekleştirilmiştir. Bu hususla alakalı olarak Türkiye Barolar Birliği tarafından Danıştay da tarifenin iptali hususunda dava yoluna gidilecektir.
Ayrıca 17 Ocak Çarşamba günü Olağanüstü olarak Ankara’da toplantı kararı alınmış olup eylem planı üzerinden tüm baroların görüş ve tavsiyelerini aktaracağı bir toplantı düzenlenecektir.
Aksaray Barosu olarak CMK ücret Tarifesi konusunda nihai olacağını düşündüğümüz 17 Ocak tarihli toplantıdan sonra TBB ile fikir ve eylem birliği içerisinde kendi hakkımızı savunmaktan imtina etmeyeceğimizi ve gerekli tüm adımları atacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
05 Aralık 2025 Bilecik İl Müdürü İlkay Türkoğlu Aydın’a atandı
05 Aralık 2025 Beypazarı Cumhuriyet Başsavcısı İstanbul’a atandı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
17:06 Ankara’nın En Prestijli Ödülü RİDEF’e!
16:46 TİMBİR’den RTÜK’e ziyaret; İnternet medyasında yeni dönem iş birlikleri görüşüldü
16:04 Serik’te 12 adrese eş zamanlı baskın: 8 gözaltı
13:33 AK Parti İlçe başkanı Halil Etili, Çantırlı halkını dinledi
13:32 Yeşilay’dan geleceğin sosyal hizmet uzmanlarına ‘Bağımlılıkla Mücadele’ eğitimi
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
