10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle, kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgiye ulaşması için gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışan tüm basın emekçilerinin gününü kutluyorum. Hakikati duyurmak uğruna görevleri başında hayatını kaybeden gazeteciler başta olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş tüm medya mensuplarını rahmetle anıyor; Aksaray’ımızın sesi, gözü ve hafızası olan yerel basınımıza şehrimize sundukları katkılar için teşekkür ediyorum.
Basın, yalnızca haber yapan bir yapı değildir. Basın; bir kentin tanığıdır, hafızasıdır, vicdanıdır. Yaşananları kayıt altına alır, yapılmayanı hatırlatır, yapılanı ise kamuoyunun takdirine sunar. Bugün Aksaray’ın sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal geçmişine baktığımızda; bu sürecin en canlı tanıklarının yerel basın organları olduğu açıkça görülmektedir. Gazete kupürlerinden fotoğraf arşivlerine, manşetlerden köşe yazılarına kadar her bir belge, aslında bu şehrin hafıza defteridir.
Tam da bu nedenle Aksaray’ın bir Basın Müzesine ihtiyacı vardır. Bu müze yalnızca eski gazetelerin sergilendiği bir alan değil; şehrin geçmişi ile bugünü arasında köprü kuran yaşayan bir kültür merkezi olmalıdır. Kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün iş birliğiyle hayata geçirilecek böyle bir çalışma, Aksaray’a kalıcı ve anlamlı bir değer kazandıracaktır.
Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan, binlerce yıllık medeniyet birikimine sahip Aksaray; tarihini sadece taşla, toprakla değil, kalemle ve objektifle de anlatabilmelidir. Basın müzesinde sergilenecek arşivler, belgeler ve görseller; hem gazeteciliğin toplumdaki rolünü anlatacak hem de genç kuşaklara bu mesleğin sorumluluğunu ve önemini aktaracaktır. Aynı zamanda panel, söyleşi, sergi ve konferanslara ev sahipliği yapacak bu yapı, şehrin kültür ve sanat hayatına da ciddi katkılar sunacaktır.
Unutulmamalıdır ki şehirler, hafızalarını koruyabildikleri ölçüde güçlüdür. Basın müzesi; yalnızca gazetecilerin değil, Aksaray’da yaşayan herkesin geçmişine sahip çıkacağı bir mekân olacaktır. Bu nedenle başta basın mensuplarımız olmak üzere, şehrin tüm dinamiklerini bu fikir etrafında ortak akılla buluşmaya davet ediyorum.
Temennim; yakın bir gelecekte Aksaray’ın, kendi basın tarihine ve kent belleğine yakışır bir basın müzesine kavuşmasıdır. Böyle bir eser, bugünü yarına taşıyacak en değerli miraslardan biri olacaktır.
Kalemini halk için kullanan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir kez daha kutluyor; daha iyi çalışma koşulları, daha güçlü bir meslek itibarı ve daha özgür bir basın ortamı diliyorum.
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
19:01 Çanakkale ve Denizli’de olumsuz hava nedeniyle motosiklet ve motokuryelere trafik yasağı
18:49 Beşiktaş’ın anlaştığı Kristjan Asllani İstanbul’a geliyor
18:34 Serik’te uyuşturucu operasyonu: 1 kilo 165 gram esrar ele geçirildi
18:15 Bahis soruşturmasında tutuklu bulunan Murat Sancak ev hapsiyle tahliye edildi
18:04 CİMER’e 2025’te 5,5 milyon başvuru yapıldı, birçok soruşturma ihbarlarla başlatıldı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021

