
Aksaray’da TOKİ tarafından hayata geçirilen 2 bin 353 sosyal konut için kura çekimi yapıldı. 500 bin sosyal konut projesi kapsamında düzenlenen törende hak sahipleri noter huzurunda belirlendi.
Aksaray’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı planlanan 2 bin 353 sosyal konutun kura çekimi, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ iş birliğinde yürütülen “Ev Sahibi Türkiye” projesi kapsamında yapılan kura çekimi, yoğun katılımla noter huzurunda tamamlandı.
Kura çekimi öncesinde konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Murat Aydın, bugüne kadar Türkiye genelinde 1 milyon 757 bin konutun tamamlandığını belirterek,
“Aksaray’ımıza yatırım bedeli **37 milyar TL olan 8 bin 180 konut kazandırdık. 1.339 konutun yapımı ise devam ediyor. 500 bin sosyal konut kampanyası kapsamında Aksaray’da 2 bin 353 ailemizi ev sahibi yapacağız. Kurada ismi çıkmayan vatandaşlarımız üzülmesin, ev sahibi olmayan tek bir vatandaşımız kalmayana kadar çalışmalarımız sürecek” dedi.
Meslek Hizmetler Genel Müdürü Banu Aslan ise sosyal konut projelerinin, sosyal adalet ve vatandaş odaklı hizmet anlayışının en somut örneklerinden biri olduğunu vurgulayarak,
“Bu projeler sadece bugünü değil, yarını da güvence altına alan güçlü bir şehircilik vizyonunun ürünüdür” ifadelerini kullandı.
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kura heyecanına dikkat çekerek,
“Kurada çıkmayan vatandaşlarımız üzülmesin. Bu projeler artarak devam edecek. Hak sahibi olan tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.
AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Aksaray’ın büyük yatırımlar aldığını belirterek,
“Şu ana kadar 8 bin 800 bağımsız bölüm teslim edildi. 37 milyar TL’lik yatırım Aksaray’a kazandırıldı, yetmez, yatırımlar sürecek” şeklinde konuştu.
Aksaray Valisi Murat Duru ise projeye olan yoğun ilgiyi şu sözlerle dile getirdi:
“Aksaray genelinde yaklaşık 21 bin vatandaşımız sosyal konut projesine başvurdu. Bugün çekilen kura sadece bir anahtar değil, binlerce ailenin yuva hayalinin gerçeğe dönüşmesidir.”
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kura çekimine geçildi. İlk olarak 47 şehit yakını, ardından engelli vatandaşlar için kura çekimi yapıldı. Sonrasında diğer başvuruların çekilişi tamamlanarak 2 bin 353 hak sahibi belirlendi.
Programa; TOKİ yöneticileri, Aksaray Valisi, milletvekilleri, belediye başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
30 Ocak 2026 Aksaray OSB Alarmda: Güvenlik Ön Planda
30 Ocak 2026 Fenerbahçe’nin rakibi bugün belli oluyor
30 Ocak 2026 Kadın işsizliği 12 yılın en düşük düzeyine geriledi
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
