SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray, Üniversite ve Sanayi İçin Yeni Dönem Başlıyor

Aksaray, Üniversite ve Sanayi İçin Yeni Dönem Başlıyor

A - +

Ana Manşet - 25.07.2022 - 10:16

Aksaray, Üniversite ve Sanayi İçin Yeni Dönem Başlıyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi Anonim Şirketi, kısa adıyla ASÜ Teknokent kuruldu ve ilgili karar Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlandı.

Aksaray Üniversitesi, Aksaray Belediyesi, Aksaray İl Özel İdaresi, Aksaray Ticaret Borsası, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ortaklığıyla kurulan ASÜ Teknokent, yerel, bölgesel ve küresel ölçekteki girişimleri ortak bir platformda buluşturacak. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ Teknokent’in araştırma ve geliştirme ile inovasyon çalışmalarının sürdürüldüğü, katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıktığı, bilgi ve teknolojinin kurumlar arası transfer edildiği, üniversite-kamu-sanayi iş birliğinin en üst düzeyde kurulduğu bir yapı olduğunu belirtti. Uzun bir süredir konuyla alakalı çeşitli düzeylerde görüşmeler, toplantılar, saha çalışmaları yapıldığını ve protokoller imzalandığını anımsatan Prof. Şahin, “Artık hem üniversitemiz hem şehrimiz hem de sanayimiz için yeni bir süreç başlıyor. Fiziki yapılaşmanın da tamamlanmasının ardından ASÜ Teknopark, doğrudan ve dolaylı olarak şehrimizin ve ülkemizin aydınlık yarınlarına hizmet edecek ve lokomotif bir güç olacaktır. Bilginin teknolojiye, teknolojinin üretime, üretimin toplumsal faydaya ve finansa dönüştüğü bu sürecin hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. Teknokentler üniversiteler, araştırma kurumları ve üretim sektörünün iş birliğini sağlamak, bu sayede ülke sanayisinin uluslararası rekabet edebilir düzeye gelmesi ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşması adına kuruluyor. Bu merkezler aynı zamanda teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek, ürün kalite ve standartlarını yükseltmek, verimliliği arttırmak, üretim maliyetlerini düşürmek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek ve girişimciliği desteklemek gibi amaçlar doğrultusunda çalışıyor.

 

Rektör Şahin, açıklamasının son bölümünde, ASÜ Teknokent’in kurulmasına dair çalışmalara katkı sunan herkese çok teşekkür etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021