SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Belediye Haberleri » Aksaray Katı Atık Depolama Tesisi’nde Enerji Üretimi Başlıyor

Aksaray Katı Atık Depolama Tesisi’nde Enerji Üretimi Başlıyor

A - +

Belediye Haberleri - 15.11.2021 - 14:25

Aksaray Katı Atık Depolama Tesisi’nde Enerji Üretimi Başlıyor

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in projeleri arasında yer alan Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde elektrik üretimi için geri sayım başladı. 80 milyon liralık yatırım bedeline sahip projede, elektrik üretiminin yanı sıra gübre ve hammadde üretimi de yapılacak.

Aksaray Belediyesi’nin sürdürülebilir atık yönetimiyle projelendirdiği, geçtiğimiz yıl temelini attığı Entegre Katı Atık Depolama Tesisi’nde elektrik üretimi önümüzdeki günlerde başlayacak. Düzenli depolama sahasında toplanan atıklar enerjiye dönüştürülerek sürdürülebilir enerji sağlanacak. Atıklar, çevreye zarar vermeden bertaraf edilerek enerji verimliliği sağlanmış olacak.

Aksaray merkeze bağlı Armutlu Köyü mevkiinde 377 dönüm arazi üzerine kurulan Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi Projesi Mekanik Ayırma Tesisi (Geri Kazanımı Mümkün Atıkların Ayrıştırılması), Kompost Ünitesi (Kompost-Organik Gübre Üretimi), II. sınıf düzenli depolama sahası (Lot-1, Lot-2, Lot-3) ve Depo Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi (Elektrik Enerjisi Üretimi) gibi ünitelerle 4 bölümden oluşuyor.

Çevreci belediye anlayışı ile atıkların çevreye zarar vermesi engellenerek düzenli olarak toplandığını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, toplanan atıkların Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde enerjiye dönüştürüldüğünü ifade etti. Tesisin elektrik üretim aşamasının önümüzdeki günlerde devreye alınacağını bildiren Başkan Dinçer, açıklamasının devamında; “Aksaray’da başarılı bir atık yönetimi sürdürüyoruz. Kaynağında ayrı ayrı toplanan atıklar, Belediyemize ait depolama tesisinde düzenli şekilde ayrıştırılırken geri dönüşümü mümkün olmayan atıklar ise katı atık depolama tesisimizde bertaraf edilip ekolojik değere dönüştürülüyor. Yani çöpün toplanmasından bertarafına kadar uzanan döngüsel bir süreci başlattık.

Temiz ve doğayla uyumlu depolama tesisimizde elektrik üretimi önümüzdeki günlerde başlayacak. Tesisimiz tam kapasiteye ulaştığında 10 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak güçte elektrik enerjisi üretmeye başlayacağız.” dedi.

Başkan Dinçer, Entegre Katı Atık Depolama Tesisiyle evsel atıkların doğayı, çevreyi kirletici unsur olmaktan çıktığını ifade edip atıkların tamamının enerjiye dönüştüğünü sözlerine ekledi.enerjiye dönüştüğünü sözlerine ekledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021