
ANKARA – BHA
Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu gelişmenin “terörsüz Türkiye” yol haritasının önemli bir sonucu olduğunu vurguladı.
“PKK’nın Türkiye içindeki unsurları ile Irak ve Suriye başta olmak üzere bölgedeki silahlı ve illegal yapılarının feshedilmesi ve silah bırakma sürecinin sürmesi, ‘terörsüz Türkiye’ sürecinin ana gündemidir. PKK’nın kesintisiz şekilde silah bırakmaya devam etmesi, yol haritasının en temel başlığıdır.”
Çelik, PKK’nın Türkiye’den çekilme kararı ve yeni silah bırakma adımlarının, “terörsüz Türkiye” yolunda ilerlemenin somut göstergeleri olduğunu belirtti. Terör unsurlarının çekilmesi ve bu yönde atılan adımların hedefe uygun şekilde devam ettiğini ifade etti.
Açıklamasında sürecin Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından stratejik bir adım olduğunu vurgulayan Çelik, “Terörsüz Türkiye süreci, demokrasimizin tüm tehditlerden arındırılması için atılmış tarihi bir adımdır. Bunun doğal sonucu olan ‘terörsüz bölge’ hedefi, yakın coğrafyamızda terör örgütleri üzerinden kurulan emperyalist vesayete karşı bir duruştur” dedi.
Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla oluşan stratejik zeminin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinin süreci bir devlet politikasına dönüştürdüğünü ifade etti. Ayrıca, Meclis’teki Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun çalışmalarının, sürecin milli iradeye dayandığını açık biçimde ortaya koyduğunu söyledi.
Sürecin provokasyonlardan uzak tutulması gerektiğine dikkat çeken Çelik, “Yakın bölgemizde gelişen kaos siyasetlerinin ardındaki odakların sabotaj girişimlerinin farkındayız. Kararlılıkla yol haritamızı işletiyoruz” dedi.
Son olarak, farklı siyasi görüşlerden partilerin desteğini bir zenginlik olarak gördüklerini belirten Çelik, “Cumhurbaşkanımızın yüksek devlet iradesiyle tüm kurumlarımız ‘terörsüz Türkiye’ hedefi için kararlılıkla çalışmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
05 Aralık 2025 Bilecik İl Müdürü İlkay Türkoğlu Aydın’a atandı
05 Aralık 2025 Beypazarı Cumhuriyet Başsavcısı İstanbul’a atandı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
17:06 Ankara’nın En Prestijli Ödülü RİDEF’e!
16:46 TİMBİR’den RTÜK’e ziyaret; İnternet medyasında yeni dönem iş birlikleri görüşüldü
16:04 Serik’te 12 adrese eş zamanlı baskın: 8 gözaltı
13:33 AK Parti İlçe başkanı Halil Etili, Çantırlı halkını dinledi
13:32 Yeşilay’dan geleceğin sosyal hizmet uzmanlarına ‘Bağımlılıkla Mücadele’ eğitimi
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
