Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » AB, Schengen Bölgesi’nde Elektronik Giriş-Çıkış Sistemi’ni başlattı

AB, Schengen Bölgesi’nde Elektronik Giriş-Çıkış Sistemi’ni başlattı

A - +

Yerel Haberler - 12.10.2025 - 10:43

AB, Schengen Bölgesi’nde Elektronik Giriş-Çıkış Sistemi’ni başlattı

ANKARA – BHA

Yeni sistemle, AB vatandaşı olmayan kısa süreli ziyaretçilerin pasaport, parmak izi ve yüz görüntüsü gibi biyometrik verileri kaydedilecek. Böylece kişilerin izin verilen kalış süresine uyup uymadığı gerçek zamanlı olarak izlenebilecek.

Uygulama, ilk etapta belirli kara, hava ve deniz sınır noktalarında başlatılacak ve kademeli şekilde genişletilecek. AB’ye üye ülkelerin yanı sıra Schengen Bölgesi’ne dahil İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre vatandaşları ise sistemden muaf tutulacak.

EES’in 10 Nisan 2026 tarihine kadar, 6 ay içinde tüm sınır kapılarında tam olarak faaliyete geçmesi planlanıyor.

Ekran Görüntüsü 2025 10 12 134440

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021