
YAŞAR TONBAK/ANKARA/BHA
Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi , okul tarafından düzenlenen “Gökyüzüne Açılan Gençlik: Türkiye Yüzyılı İHA Festivali” kapsamında öğrenciler, havacılık ve savunma sanayisine yönelik teknolojilerle buluştuklarını bildirdi..
Ortaokul ve lise öğrencilerinin bilim, teknoloji, mühendislik ve havacılık alanlarında farkındalık kazanması amacıyla düzenlenen etkinliğin ilk gününde öğrenciler; kompozit üretimi, uçuş simülasyonu ve fotoblok model uçak tasarımı olmak üzere üç farklı atölyede teorik ve uygulamalı eğitimler aldı.
Okul müdürü Hakan Uysal, Okulun öğretmenleri ve alanında uzman akademisyenler tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde öğrenciler; havacılıkta kullanılan ileri malzemeleri tanıma, uçuş prensiplerini öğrenme ve kendi model uçaklarını üretme fırsatı yakaladıklarını söyledi.
Teknolojiye ilgi duyan, araştıran ve üretme heyecanı taşıyan öğrencilerin atölyelerdeki aktif çalışmaları dikkat çekerken, okul müdürü Hakan Uysal şunları kaydetti:
“Atölye eğitimlerinin ardından HAVELSAN Uzman Ürün Mühendisi Bora Gökbayır, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Gökbayır, HAVELSAN’ın çalışmaları, savunma sanayisinde geliştirilen ileri teknolojiler ve geleceğin mühendislik alanları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Sunum sonrasında gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde öğrenciler, savunma sanayi teknolojileri ve mühendislik süreçlerine ilişkin merak ettikleri konuları sorma imkânı buldu.”
Yeni piste test uçuşları yapıldı:
Programın sonunda Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İHA pistinde katılımcılar ve misafirler için insansız hava aracı test uçuşu gerçekleştirildi.
Dört gün sürecek etkinlik kapsamında ikinci gün eğitimlerinin ardından STG Mühendislik temsilcileri, üçüncü gün ise ASELSAN yetkilileri ve akademisyenler öğrencilerle bir araya gelerek savunma sanayi, mühendislik ve teknoloji alanlarında söyleşiler gerçekleştirecek.
18 Haziran gününde başlayacak olan Festivalin final gününde ise okulun İHA pistinde “Türkiye Yüzyılı İHA Festivali” düzenlenecek. Programda İHA uçuş gösterileri, öğrencilerin hazırladığı model uçak etkinlikleri ve başarılı çalışmaların ödüllendirilmesi gerçekleştirilecek.
Etkinlikle, gençlerin yerli ve millî teknoloji çalışmalarına ilgisinin artırılması, mühendislik bakış açısı kazanmaları ve geleceğin teknoloji üreten bireyleri olmalarına katkı sağlanması hedefleniyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
17 Haziran 2026 Ankara’nın su rezervleri geçen yıla göre güçlendi
17 Haziran 2026 Kavurucu sıcaklara yağış molası: Hafta sonu hava değişiyor
17 Haziran 2026 2026 Mülki İdare Amirleri Kararnamesinde Giresun
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
0:00 Türkiye’de elektrikli araç sayısı açıklandı; sayı 332 bine ulaştı
0:00 Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu tutuklandı!
0:00 Seferihisar Belediyesi’nde rüşvet soruşturması: 6 şüpheli gözaltında
0:00 AKK Ankara’ya İz Bırakanların konuğu Türkan Saylan oldu
0:00 TÜSİAV Başkanı Sarıtoprak: “Enerji, ülkemizin geleceği için fevkalade önemli”
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
