
ANKARA – BHA
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada gençlik politikalarından muhalefete yönelik eleştirilere, AK Parti’nin siyasi mücadelesinden Türkiye Yüzyılı vizyonuna kadar birçok başlıkta açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gençlerle bir araya geldiklerini belirterek, “207 üniversiteden gelen gençlerle buluştuk. Genç kardeşlerimizin heyecanına ortak olduk” dedi.
Kocaeli’de düzenlenen gençlik buluşmasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her yaştan, her kökenden yüz bin gencimiz adeta bir insan seli olup Kocaeli’ye akmıştı. CHP başta olmak üzere muhalefeti kıskandıran bir şölene imza attık” ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin kuruluşundan bu yana gençlerle birlikte siyaset yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlere sırtını dönen bir hareketin başarı şansı yoktur. Gençlik geleceğin tohumudur. Biz kuruluşumuzdan itibaren gençlerin en çok rağbet ettiği hareket olduk” dedi.
Başörtüsü yasağı dönemine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelere alınmayan gençlerin sorunlarıyla ilgilendiklerini ifade ederek, gençlerin taleplerine çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi.
Konuşmasında CHP’ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Gençlerimizi harflerle ayırıp doğum yılına göre kategorize edenlerin bizim ne yaptığımızı anlamasını beklemiyoruz” dedi.
CHP Genel Başkanı’nın gençlere yönelik söylemlerini eleştiren Erdoğan, “Gençleri yolsuzluklarını örtmek için istismar aracı olarak görenlerin AK Parti’nin gençlerle kurduğu ilişkiyi kıskanmalarına şaşırmamak gerekir” ifadelerini kullandı.
Erdoğan ayrıca, “Bırakın stadyumda 100 bin gençle şölen yapmayı bunlar salonları bile doldurmakta zorlanıyorlar” diye konuştu.
Gençlere seslenen Erdoğan, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın tüm gençlere eşit şekilde yaklaştığını belirterek, “Sizin istikbalinizi her şeyden çok önemsiyoruz. Sporda, sanatta, bilimde, siyasette hak ettiğiniz yere gelmenizi çok önemsiyoruz” dedi.
Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı’nın inşasını sizler tamamlayacaksınız. Yazacağınız başarı hikayeleriyle kıvanç kaynağı olacaksınız” ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin kuruluş sürecinde yaşanan zorluklara değinen Erdoğan, partinin yalnızca siyasi bir hareket olmadığını söyledi.
Yunus Emre’den dizeler paylaşan Erdoğan, “Bu hareket millet, memleket, Büyük Türkiye davasıdır. Bu hareket ümmet davasıdır” dedi.
Partilerine kapatma davası açıldığını, darbe girişimleri ve terör saldırılarıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Erdoğan, “Hiçbir zaman korkmadık. Hiçbir zaman vazgeçmedik” diye konuştu.
Siyasi mücadele boyunca birçok zorluk yaşadıklarını belirten Erdoğan, “Bir Tayyip Erdoğan gider, bin Tayyip Erdoğan gelir. Bize düşen, bizden öncekilerden aldığımız sancağı yere düşürmeden bizden sonrakilere devretmektir” ifadelerini kullandı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
20 Mayıs 2026 17 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 122 gözaltı
20 Mayıs 2026 Ferdi Kadıoğlu, Brighton’da sezonun oyuncusu seçildi
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
0:00 Aston Villa, Beşiktaş Park’ta Avrupa Ligi şampiyonu oldu
0:00 Ilıcalar’da çocuklar tuvalle buluştu
0:00 Giresun’un Japon Kardeş Şehri Sagae dostlu anıtı törenle açıldı
0:00 Başkan Gencan’dan kadın girişimci Eraslan’a anlamlı ziyaret
0:00 Erzurum Sanayi’de trafo patladı: Alevler keresteciler Sitesi’ni sardı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
