
ANKARA-BHA
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğurganlık hızındaki düşüşe dikkat çekerek, Türkiye’nin genç ve dinamik nüfus yapısını korumanın bir “milli güvenlik meselesi” olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği “2025 Aile Yılı” kapsamında yürütülen çalışmaları değerlendiren Göktaş, nüfus politikalarının devletin tüm kurumlarınca öncelikli olarak ele alındığını söyledi.
Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Göktaş, Türkiye’nin demografik avantajını kaybetmemesi gerektiğini belirtti. “Dinamik nüfus yapısı, en az yüksek teknolojili savunma sistemleri kadar stratejik öneme sahiptir” diyen Göktaş, oluşturulan Nüfus Politikaları Kurulu ile doğurganlık hızının artırılmasına yönelik kararlı adımlar atıldığını ifade etti.
Göktaş, gelecek 10 yılın “Aile ve Nüfus 10 Yılı” ilan edildiğini hatırlatarak, bu süreçte tüm kamu kurumlarının aile ve nüfus politikalarına duyarlı hale getirileceğini aktardı. Eğitimden iş hayatına kadar her alanda aile dostu politikaların hayata geçirileceğini söyledi.
Aile ve Gençlik Fonu’na yoğun ilgi olduğunu belirten Göktaş, bugüne kadar 142 bin 539 çiftin başvurduğunu, başvurusu onaylanan 96 bin 272 çiftin ise evlilik öncesi danışmanlık hizmeti aldığını bildirdi. Fon kapsamında genç çiftlere, 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli, faizsiz 150 bin lira kredi desteği veriliyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
30 Mart 2026 Malatya Genç Girişimcilik Akademisi eğitime başladı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
14:49 Aksaray Belediyesi’nden Köy Okullarına Bilim Desteği
13:27 Okuma Becerinizi Güçlendirin: Gamze Altınok’un Yeni Kitabı
0:00 Genç kadının ölü bulundu; 4 kişi gözaltında
0:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıfır Atık Hareketi ile toplamda 90 milyon ton atık geri kazanıldı
0:00 Hallerde fiyat ve vergi usulsüzlük ağı ortaya çıkarıldı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
