
YAŞAR SARIKAYA / AKSARAY – BHA
Program, tarihi atmosferde yankılanan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti, davetlilere manevi bir atmosfer yaşattı. Törenin devamında kurdele kesilerek sergi alanı ve satış ofisi gezildi.
Serginin açılışını yapan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in eşi Merve Dinçer, konuşmasında kadınların üretim gücüne dikkat çekti. Merve Dinçer, “Kadın Aktivite Merkezleri ve AKMEK kurslarımızda üretilen her bir eser çok kıymetli, hepsi el emeği göz nuru. Bu değerli ürünlerin görücüye çıkması ve vatandaşlarımızla buluşması için bu sergiyi düzenledik. Katılımcılarımıza ve davetlilerimize bu anlamlı günde bizimle oldukları için teşekkür ediyorum.” dedi.
Açılışa, il protokol üyelerinin eşleri, kadınlara yönelik faaliyetler düzenleyen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda kadın kursiyer katıldı. Taş duvarlar arasında sergilenen çeyiz takımları, iğne oyaları, ahşap boyama eserler ve geleneksel dokuma ürünleri ziyaretçilerin beğenisini topladı. Kursiyerler, emek verdikleri ürünleri anlatırken gururlarını gizleyemedi.
Sergi alanının yanında açılan satış ofisi de ziyaretçilerin ilgisini çekti. Burada beğenilen ürünler satın alınarak kadın üreticilere destek sağlandı.
Aksaray Belediyesi, “Tarihi Yaşa, Emeği Hisset, Kültürü Paylaş” sloganıyla hem kültürel mirası korumayı hem de kadınların sosyal ve ekonomik hayata daha aktif katılımını hedefliyor.


Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
19:29 TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi’nde benzin tankında patlama
19:23 MSB’den Barış Pınarı iddialarına yalanlama: TSK bölgede faaliyetlerine devam ediyor
19:01 Çanakkale ve Denizli’de olumsuz hava nedeniyle motosiklet ve motokuryelere trafik yasağı
18:49 Beşiktaş’ın anlaştığı Kristjan Asllani İstanbul’a geliyor
18:34 Serik’te uyuşturucu operasyonu: 1 kilo 165 gram esrar ele geçirildi
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
