12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
17:01 Aksaray’da Bayram Öncesi Tatlı Denetimleri Sıkılaştırıldı
8:46 Aksaray’da “Köyümde Yaşamak” Projesi İçin Başvurular Başladı
8:33 Aksaray MÜSİAD’dan Duygulandıran İftar: İş Dünyası ve Asırlık Çınarlar Aynı Masada
11:21 Bayramda Aksaray Sokaklarında Kimse Yalnız Kalmayacak: Belediyeden Önlem!

WASHINGTON-BHA
Zelenski, Trump ile Florida’daki Mar-a-Lago malikanesinde gerçekleştirilen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Görüşmede tüm başlıkların ele alındığını ifade eden Zelenski, ABD’li ve Ukraynalı ekipler arasında kaydedilen ilerlemeden memnuniyet duyduğunu söyledi.
Barış planına ilişkin bilgi veren Zelenski, “20 maddelik bir barış planımız var. Bunun yüzde 90’ı üzerinde uzlaşı sağlandı. ABD ve Ukrayna arasındaki güvenlik garantileri tamamen kabul edildi. ABD, Avrupa ve Ukrayna’nın güvenlik garantileri de neredeyse tamamen uzlaşıya bağlandı. Askeri boyut yüzde 100 oranında kabul edildi. Refah planı ise son aşamasına getiriliyor” diye konuştu.
Kalıcı barışın sağlanmasında güvenlik garantilerinin kilit rol oynadığını vurgulayan Zelenski, Avrupalı liderlerle yapılan telefon görüşmelerinin de verimli geçtiğini aktardı. Zelenski, “Önümüzdeki haftalarda ekiplerimizin tüm konuları sonuçlandırmak üzere bir araya gelmesi konusunda anlaştık. Ayrıca ocak ayında, Başkan Trump’ın Washington’da Avrupalı liderlerin ve Ukrayna heyetinin katılımıyla bir toplantıya ev sahipliği yapması konusunda mutabık kaldık” ifadelerini kullandı.
Ukrayna’nın barışa hazır olduğunu dile getiren Zelenski, ekiplerin 20 maddelik plan üzerinde sona yaklaştığını görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti. Çalışmaların bu şekilde sürmesi halinde ocak ayında 6 belge üzerinde karar verilmesini umduklarını kaydetti.
Olası bir referandum konusuna da değinen Zelenski, çok sayıda Ukraynalının Avrupa ülkelerinde bulunduğuna dikkat çekerek, böyle bir sürecin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle gerekli altyapının kurulması gerektiğini ve bunun kolay bir süreç olmadığını sözlerine ekledi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
23 Mart 2026 Artvin kapalı yüzme havuzu yenilendi
23 Mart 2026 Altın fiyatları haftaya sert kayıpla başladı
23 Mart 2026 Prof. Dr. Veysel Ayhan: Bölgesel savaş riski artıyor
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
17:01 Aksaray’da Bayram Öncesi Tatlı Denetimleri Sıkılaştırıldı
8:46 Aksaray’da “Köyümde Yaşamak” Projesi İçin Başvurular Başladı
8:33 Aksaray MÜSİAD’dan Duygulandıran İftar: İş Dünyası ve Asırlık Çınarlar Aynı Masada
11:21 Bayramda Aksaray Sokaklarında Kimse Yalnız Kalmayacak: Belediyeden Önlem!
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
