
ANKARA – BHA
Koç, KDV Kanunu’nun yeme-içme sektöründe vergilendirmeyi ürünün niteliğinden ziyade hizmet unsuruna göre belirlediğini hatırlattı. Bir işletmede müşteriye masada tüketme imkânı sağlanıyorsa bu hizmet kapsamında satılan ürünlerde KDV oranının %10 olduğunu ifade eden Koç, ekmek gibi temel gıdaların bu kapsamda değerlendirilemeyeceğini söyledi.
Ekmek satışının masaya servis konusu olmaması hâlinde perakende satış niteliği taşıdığını belirten Koç, bu nedenle KDV oranının kanunen %1 olarak uygulanmaya devam etmesi gerektiğini belirtti.
Koç, Vergi Usul Kanunu’nun “vergide gerçeklik” ve “yorumla vergi konulamayacağı” ilkelerine de atıf yaparak, işletmede masa bulunmasının ekmek satışını otomatik şekilde yeme-içme hizmeti kapsamına sokmaması gerektiğini ifade etti.
Hatalı yorumların hem esnafı hem tüketiciyi olumsuz etkilediğini belirten Koç, ekmekte KDV’nin değiştirilmesinin mümkün olmadığını, ekmeğin temel gıda olarak vergi oranının açık şekilde %1 olarak tanımlandığını söyledi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
12 Aralık 2025 DEM Parti Heyeti, Bahçeli ile TBMM’de görüştü
12 Aralık 2025 Yurdabak: “Sütçüler, doğasını bozmadan büyüyor”
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
