
ANKARA-BHA
Ankara Üniversitesi Teknokent’te düzenlenen Kamp’üss etkinliğinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İkinci, savunma sanayisindeki ivmeli yükselişe dikkat çekerek, ihracat ve yeni sözleşmelerin etkisiyle şirketin büyüme trendinin süreceğini ifade etti. İkinci, SIPRI raporlarına göre Roketsan’ın Türkiye’nin en hızlı büyüyen ikinci, dünyanın ise en hızlı büyüyen 11. savunma şirketi konumunda olduğunu hatırlattı.
Roketsan’ın maliyet etkin, ulaşılabilir ve yüksek etkili sistemler geliştirmeye odaklandığını dile getiren İkinci, AR-GE çalışmalarında hem mevcut sistemlerin geliştirilmesine hem de üretim teknolojilerinde maliyet düşürücü yeniliklere çalıştıklarını aktardı. Dünya genelindeki değişimi yakından takip ettiklerini belirten İkinci, çoklu ve maliyet etkin üretimin şirketin öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.

Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzalanan sözleşme kapsamında ÇELİK KUBBE, balistik sistemler ve stratejik projeler üzerinde çalışıldığını söyleyen İkinci, SİPER, HİSAR ve SUNGUR sistemlerinin yanı sıra ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi’nde güç kapasitesini artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
TAYFUN füzesine ilişkin bilgi veren İkinci, farklı blokların hem test hem de teslim aşamasında olduğunu belirterek, seri üretimle Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslimatların sürdüğünü ifade etti. TAYFUN ailesinin önümüzdeki dönemde menzil, harp başlığı ve hassasiyet açısından genişlemeye devam edeceğini söyledi.
GÖKBORA füzesinde motor çalışmalarının tamamlandığını bildiren İkinci, KIZILELMA, F-16 ve diğer platformlardan ateşlenebilecek görüş ötesi hava-hava füzesi olarak projede hızlı ilerleme kaydedildiğini, GÖKBORA’nın en hızlı geliştirilen sistemlerden biri olduğunu dile getirdi.
Kamp’üss etkinliğinin önemine değinen İkinci, sektör yöneticileriyle öğrencileri buluşturan bu platformun gençlere kariyer açısından önemli fırsatlar sunduğunu, öğrencilerin geleceğin “itici gücü” olduğunu ifade etti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
05 Aralık 2025 33 ilde DEAŞ operasyonu: 233 şüpheli yakalandı
05 Aralık 2025 5 ilde “sahte banka reklamı” operasyonu: 18 gözaltı
04 Aralık 2025 Aksaray OSB Heyetinden Niğde ve Bor OSB’lere Ziyaret
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
