
BALIKESİR – BHA
BGYC’nin açıklamasında, Serkan Sak’ın “Sındırgı Belediyesi’nin hiçbir gazeteciye tehditlerle verecek bir kuruş parası yoktur” sözlerinin, hiçbir somut dayanağa dayanmayan, Sındırgı’da ve Balıkesir genelinde görev yapan tüm gazetecileri zan altında bırakan bir açıklama olduğu belirtildi.
Cemiyet açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu ifadeler, mesleğin onurunu hedef alan talihsiz bir açıklamadır. Eğer ortada iddia edilen bir kişi ya da kişiler varsa, bunlar açıkça açıklanmalıdır. Aksi halde tüm gazetecileri karalamak ve zan altında bırakmak haksızlıktır.”
Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti, gazeteciliğin anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış kamu yararı taşıyan bir meslek olduğunu hatırlattı:
“Gazetecilik; kamu yararına bilgi üretme ve halkı doğru bilgilendirme görevi üstlenen kutsal bir meslektir. Kişisel bir olay ya da yanlış anlaşılma gerekçe gösterilerek, tüm gazeteciler hakkında ima yoluyla suçlama yapmak ne etik değerlere, ne de demokrasi kültürüne yakışır.”
Cemiyet, Sındırgı Belediye Başkanı’nın sözlerinin, yerel basının saygın ve özverili çalışmalarına gölge düşürdüğünü ifade etti.
BGYC açıklamasında, basın mensuplarını hedef alan üslubun yalnızca gazetecilere değil, halkın haber alma hakkına da zarar verdiğine dikkat çekildi.
“Basın mensuplarını tehditvari bir dille hedef göstermek, kamuoyunda yanlış algı yaratır ve toplumsal kutuplaşmayı derinleştirir. Bizler eleştiriye açığız, ancak mesleğimizi itibarsızlaştıran açıklamalara sessiz kalmayacağız.”
Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti, Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak’a çağrıda bulunarak kullandığı ifadeleri geri almasını istedi:
“Sayın Serkan Sak’ı, kullandığı ifadeleri geri almaya ve basın camiasından, kamuoyundan özür dilemeye davet ediyoruz.”
Açıklama, “Gazetecilik onurumuzun yanındayız” vurgusuyla sona erdi:
“Basın mensuplarını suçlamak kolaydır, ancak halkın gözü, kulağı ve sesi olan gazetecileri karalamak, toplumun demokrasisine zarar verir. Bizler tehditlere ve ima dolu açıklamalara boyun eğmeyeceğiz. Meslek onurumuzu, kalemimizin haysiyetini ve halkın haber alma hakkını sonuna kadar savunacağız.”
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
06 Aralık 2025 Asgari ücret maratonu cuma günü başlıyor
06 Aralık 2025 Ankara’da tefecilik operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
06 Aralık 2025 Dünya Kupası’ndaki rakiplerimiz belli oldu
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
