
ANKARA – BHA
Törende Kültür ve Turizm Bakanlığı mensuplarını, sanatçıları ve gençleri selamlayan Erdoğan, böylesine anlamlı bir programda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Sanat eserlerinin binlerce yıllık tarihin, kültürün ve geleneğin bir yansıması olduğunu vurgulayan Erdoğan, Anadolu’nun neredeyse başlı başına bir açık hava müzesi niteliği taşıdığını söyledi. Türkiye’nin çok köklü bir medeniyet birikiminin mirasçısı olduğuna işaret eden Erdoğan, ülkenin her köşesinde sanata gönül vermiş ustalarla karşılaşmanın mümkün olduğunu dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listeleri’ne kaydettirdiği 32 kültürel değerle, 185 ülke arasında en fazla miras kaydı yaptıran ikinci ülke konumunda bulunduğunu belirtti. Somut olmayan kültürel miras ulusal envanterinde 368, yerel düzeyde ise 1707 kayıt bulunduğunu aktaran Erdoğan, bu rakamların kültürel zenginliğin önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Bu mirasın gelecek kuşaklara güçlü bir şekilde aktarılmasının hayati önemde olduğunu vurgulayan Erdoğan, sanatın millî kültür ve kimliğin taşıyıcı unsurlarından biri olduğunu söyledi. Erdoğan, geleneksel değerleri yaşatan ustalara ve sanatçılara teşekkür etti.
Bugüne kadar 90 kişi ve 2 grubun Yaşayan İnsan Hazineleri listesine alındığını belirten Erdoğan, geçen yıl 25, bu yıl ise 10 yeni ismin listeye dâhil edildiğini açıkladı. Erdoğan, ödül alacak sanatçı ve ustaları tek tek tebrik etti.
Sanatın özüne inilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, yalnızca görünürde kalan çalışmaların anlam taşımadığını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kültür varlıklarının korunması ve yaşatılması için somut adımlar atıldığını belirterek, arkeolojik kazılardan restorasyon çalışmalarına, gece müzeciliğinden kaçakçılıkla mücadeleye kadar geniş bir alanda faaliyet yürütüldüğünü söyledi.
Yaşayan miras okullarının 81 ile yaygınlaştırılacağını açıklayan Erdoğan, bugüne kadar 15 binin üzerinde arkeolojik buluntunun gün yüzüne çıkarıldığını, gece müzeciliği kapsamında ise 600 bin ziyaretçinin ağırlandığını kaydetti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
19:29 TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi’nde benzin tankında patlama
19:23 MSB’den Barış Pınarı iddialarına yalanlama: TSK bölgede faaliyetlerine devam ediyor
19:01 Çanakkale ve Denizli’de olumsuz hava nedeniyle motosiklet ve motokuryelere trafik yasağı
18:49 Beşiktaş’ın anlaştığı Kristjan Asllani İstanbul’a geliyor
18:34 Serik’te uyuşturucu operasyonu: 1 kilo 165 gram esrar ele geçirildi
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
