Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Balıkesir’de 6,1’lik depremin ardından 330 artçı sarsıntı kaydedildi

Balıkesir’de 6,1’lik depremin ardından 330 artçı sarsıntı kaydedildi

A - +

Yerel Haberler - 28.10.2025 - 10:22

Balıkesir’de 6,1’lik depremin ardından 330 artçı sarsıntı kaydedildi

BALIKESİR-BHA

Depremin 5,99 kilometre derinlikte gerçekleştiği ve Balıkesir’in yanı sıra İzmir, Bursa, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya dahil Marmara ve Ege bölgelerindeki birçok ilde hissedildiği belirlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından can kaybının olmadığını, kullanılmayan 3 bina ve 1 dükkanın yıkıldığını açıkladı. Tedbir amacıyla Balıkesir genelinde okullara bir günlük tatil verilmişti.

Balıkesir’de 6,1’lik depremin ardından 330 artçı sarsıntı kaydedildi

Deprem Manisa’yı da etkiledi. Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Akhisar, Demirci, Kırkağaç, Soma ve Gördes ilçelerinde 26 evde hasar tespit edildiğini, çok sayıda kişinin panik nedeniyle yaralandığını ve eğitime 1 günlük ara verildiğini duyurdu.

Bölgede artçı sarsıntılar sürerken, vatandaşlara tedbirli olmaları ve AFAD’ın uyarılarını takip etmeleri çağrısında bulunuldu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021