23:14 Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
17:01 Aksaray’da Bayram Öncesi Tatlı Denetimleri Sıkılaştırıldı
8:46 Aksaray’da “Köyümde Yaşamak” Projesi İçin Başvurular Başladı
8:33 Aksaray MÜSİAD’dan Duygulandıran İftar: İş Dünyası ve Asırlık Çınarlar Aynı Masada

ANKARA-BHA
KOSGEB’te düzenlenen “OSB Yıldızları Araştırması Ödül Töreni”nde konuşan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sanayicinin üretim ve yatırım odaklı yaklaşımıyla Türkiye’nin küresel üretim merkezlerinden biri haline geldiğini vurguladı.
Kacır, sanayi üretim endeksindeki artışa dikkat çekerek, “Pandemi öncesine göre Almanya, İtalya ve Fransa geride kalırken Türkiye’de üretim yüzde 27,5 yükseldi. Bu ivmeyi Türkiye Yüzyılı’nda yeni başarılarla taçlandıracağız” diye konuştu.

Planlı ve çevre dostu sanayi modelini ülke geneline yaymayı hedeflediklerini anlatan Kacır, 23 yılda hem OSB sayısının hem de sanayi alanlarının önemli ölçüde genişlediğini söyledi.
“OSB’ler, kümelenmenin, verimliliğin ve sürdürülebilir üretimin en önemli noktalarıdır” diyen Kacır, OSB’lerin toplam alanının aynı dönemde 48 bin hektardan 130 bin hektara yükseltildiğini aktardı.
721 AR-GE ve tasarım merkezi ile 23 teknoparkın OSB’leri “inovasyon kampüslerine” dönüştürdüğünü dile getiren Kacır, yatırımcının sanayi parsellerine daha kolay ulaşması için başlatılan yeni çevrim içi tahsis sistemi hakkında da bilgi verdi.
Her ayın ilk pazartesi günü OSB’lerdeki boş yatırım alanlarının internet üzerinden erişime açıldığını hatırlatan Kacır, son 13 ayda 191 OSB’de toplam 22 milyon metrekarelik 1927 yatırım yeri için 5 bin 318 başvuru alındığını söyledi.
Ön tahsis modeli kapsamında da 59 OSB’de 36 milyon metrekare için 1433 başvuru yapıldığını belirten Kacır, “Bu ilgi, üretim cephesindeki dinamizmin açık göstergesidir” dedi.
Bakan Kacır, OSB’lerde çalışanların sosyal yaşamını desteklemek için yeni bir uygulama başlattıklarını belirterek, ilk örneği Manisa’da hayata geçirilen lojman projesinin diğer şehirlerde de devreye alınacağını açıkladı.
Bu lojmanlarda çalışanların, şehirdeki kira bedellerinin üçte biri maliyetle yaşayabileceğini ifade eden Kacır, “Tüm imkânlarımızı üretim yapan, istihdam sağlayan sanayicimiz için seferber etmeyi sürdüreceğiz” dedi.
Konuşmasında yatırım teşviklerine de değinen Bakan Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda finansman yükünü azaltan desteklerin artırıldığını, istihdam teşviklerinin uzatıldığını ve planlı sanayileşme için yeni adımların atıldığını kaydetti.
Kacır, verilen teşviklerin Türkiye’nin dış ticaret dengesine yıllık 11,5 milyar dolar katkı sağladığını da aktardı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
25 Mart 2026 Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı
25 Mart 2026 Altın fiyatlarında yükseliş
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
0:00 ByLock operasyonu: 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı
0:00 Milliler Dünya Kupası yolunda kritik sınavda
0:00 Meteoroloji’den Doğu’da kuvvetli yağış alarmı
0:00 Artvinspor Kulübü’nden “Bir forma da sen al memleketinin takımına destek ol.” projesi
0:00 Ankara’da FETÖ/PYD operasyonu: 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:14 Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
17:01 Aksaray’da Bayram Öncesi Tatlı Denetimleri Sıkılaştırıldı
8:46 Aksaray’da “Köyümde Yaşamak” Projesi İçin Başvurular Başladı
8:33 Aksaray MÜSİAD’dan Duygulandıran İftar: İş Dünyası ve Asırlık Çınarlar Aynı Masada
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
