
RİZE – BHA
Şehir hastanesinin inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Avcı, hastanenin sadece bina olarak değil, ulaşım ve çevre düzenlemeleriyle birlikte ele alındığını ifade etti. Hastanenin giriş-çıkış yollarının düzenlendiğini, ön taraftaki dalgakıranın güçlendirme çalışmalarının sürdüğünü aktaran Avcı, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun projeye büyük destek verdiğini dile getirdi.
Rize genelinde sağlık yatırımlarının şehir hastanesiyle sınırlı olmadığını belirten Avcı, Çayeli’nde 50 yataklı hastanenin yapımının sürdüğünü, Güneysu’daki hastanenin tamamlanma aşamasına geldiğini, İkizdere Hastanesi’nin yenileneceğini, Kalkandere ve Ardeşen’de yeni hastane projelerinin planlandığını, Fındıklı Guatr Hastanesi’nin ise yenilendiğini söyledi. Avcı, 2,5–3 yıl içinde Rize’deki ilçe hastanelerinin tamamının modern standartlara kavuşacağını ifade etti.

Sağlık alanında Türkiye’nin dünyada örnek gösterilen bir noktaya geldiğini dile getiren Avcı, “Dünyanın en nitelikli sağlık hizmetini en ucuza veren ülkelerinden biriyiz. Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri dahi sağlık sistemimizle ilgili bakanlığımızdan bilgi alıyor” dedi. Yurt dışı ziyaretlerinde vatandaşlardan sağlık hizmetlerinin pahalı ve erişimi zor olduğuna dair şikâyetler duyduklarını da aktardı.
Şehircilik yatırımlarına da değinen Avcı, Rize’de hayata geçirilen belediye blokları dönüşüm projesinin Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir çalışma olduğunu belirtti. Projenin esnaf mağduriyeti yaşanmadan tamamlandığını ifade eden Avcı, bu dönüşümün Rize’nin ticaret ve sosyal yaşamına büyük katkı sunduğunu söyledi. Projede Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un önemli emekleri olduğunu vurguladı.

Rize sahilinde yapımı süren millet bahçesi projesine de değinen Avcı, yaklaşık 600 dönümlük alan üzerine kurulan millet bahçesinin Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olacağını söyledi. Şehir merkezi ile millet bahçesinin birbirine bağlanacağını belirten Avcı, Rize’nin yıllardır denizden uzak bir şehir gibi yaşadığını, bu projeyle şehrin denizle bütünleşeceğini ifade etti.
Karadeniz Sahil Yolu’nun şehir içi trafiği taşıyamaz hale geldiğini belirten Avcı, çevre yolu ihtiyacının gündemde olduğunu ve bu konuda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile çalışmaların sürdüğünü söyledi. Nihai hedefin şehir merkezini yayalaştırmak ve sahili daha etkin kullanılır hale getirmek olduğunu kaydetti.
Muhammed Avcı, hizmet üretirken siyasi ayrım yapmadıklarını vurgulayarak, muhalefet belediyelerine de aynı şekilde destek verdiklerini söyledi. Merkezi hükümet yatırımlarının tüm ilçelerde devam ettiğini ifade eden Avcı, “Oy veren de vermeyen de bizim milletvekilimizdir” dedi.
Özel idare binasının bulunduğu alanla ilgili yeni bir değerlendirme sürecinin başladığını belirten Avcı, bu alanın Rize’ye katma değer sağlayacak ve kamuya gelir getirecek şekilde planlanacağını söyledi. Oto galericiler sitesi ve bazı ulaşım projeleriyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü aktardı.
Hangi bakanlarla yakın çalıştığına ilişkin soruya da yanıt veren Avcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Eğitim Bakanı ve Tarım ve Orman Bakanı ile Rize adına uyumlu ve verimli bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
31 Ocak 2026 Fenerbahçe’de toplam borç 27 milyarı geçti
31 Ocak 2026 Lüks otomobil şarj istasyonunda alev aldı
31 Ocak 2026 Emekli zam farkı 4 Şubat’ta yatıyor
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
