Aksaray Haberleri - 08.10.2015 - 18:36
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Aksaray Belediyesi arasında imzalanan “Sokak Hayvanları Rehabilitasyonu Protokolünün” ardından, bu alanda yapılan çalışmalar hız kazandı. Protokol kapsamında Belediye, ASÜ Veteriner Fakültesi’nde bulunan Küçük Hayvan Kliniği’nin tıbbi tefrişatını gerçekleştirdi. Klinikte, ücretsiz olarak, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması işlemleri gerçekleştirilecek.
Klinik, düzenlenen törenle hizmete girdi. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Selçukbiricik, sahipsiz sokak hayvanlarının burada gerekli tedavi ve aşılamalarının yapılacağını ve üremelerinin kontrol altına alınacağını belirtti. Törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, şehrin ihtiyacı olan her konuda ASÜ’nün üzerine düşeni yaptığını ve yapmaya devam edeceğini belirterek, şehirdeki kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile çeşitli alanlardaki işbirliklerin artarak süreceğini ifade etti. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise üniversiteyle işbirliğini çok önemsediklerini belirterek, “Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ile ilgili işlemleri daha önce belediye bünyesinde gerçekleştiriyorduk ancak, Veteriner Fakültemiz açıldıktan sonra, bu işlemleri üniversitemizle birlikte yapmaya başladık. Böylesinin daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Projenin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz de, yapılan çalışmanın şehre hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Sokak hayvanlarına zarar vermeden onların rehabilite edilmesi çok önemli. Bu merkezin açılmasına katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Klinik, veteriner adayı öğrencilerin uygulama alanı olarak da hizmet verecek. Bu manada da çalışmanın önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyorum.”
Törene siyasiler, tarım ve hayvancılıkla ilgili mesleki odaların temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri de katıldı. Sokak hayvanlarının muayeneleri ve ihtiyaç duyulduğunda ameliyatlarının yapıldığı klinik, bu işlemler için gereken tüm altyapıya sahip.
Aksaray Haberleri Beypazarı Seğmeni Kırgızistan’da Türkiye’yi temsil edecek
Aksaray Haberleri Bakan Çiftçi BHA’ya konuştu: Yeni nesil suç örgütlerine geçit yok
Aksaray Haberleri Antakya Ata Köprüsü yıkılacak
Aksaray Haberleri Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Aksaray Haberleri Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Aksaray Haberleri DMM’den sahte belge uyarısı: NATO Zirvesi iddiaları yalanlandı
Aksaray Haberleri Kars Milletvekili Adem Çalkın: Kars’a 24 doktor atandı, yeni hekimler hayırlı olsun
Aksaray Haberleri Terör soruşturmasında 178 kişi tutuklandı
Aksaray Haberleri Kars Kaşarı, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili yolunda
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021