DSÖ’den Hantavirüs uyarısı: Yeni vakalar görülebilir

Yerel Haberler - 13.05.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

Madrid’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Ghebreyesus, zor durumdaki gemiyi kabul eden İspanya’ya dayanışma ve destek yaklaşımı nedeniyle teşekkür etti. Mevcut tablonun daha geniş çaplı bir salgına işaret etmediğini belirten Ghebreyesus, virüsün uzun kuluçka süresi nedeniyle önümüzdeki haftalarda yeni vakaların görülebileceğini ifade etti.

MV Hondius’ta yaşanan salgında şu ana kadar biri Alman, ikisi Hollandalı olmak üzere üç kişi yaşamını yitirdi. DSÖ, “Andes” varyantına sahip dokuz vakayı doğrularken, tahliye edilen yolcular arasında Fransız ve ABD vatandaşı iki kişide daha virüs tespit edildi.

Paris’teki sağlık yetkilileri ise enfekte olan Fransız bir kadının yoğun bakımda solunum cihazına bağlı olarak tedavi gördüğünü açıkladı.

Öte yandan Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, salgınla bağlantılı Güney Atlantik adalarından 10 kişinin tedbir amacıyla İngiltere’ye getirileceğini duyurdu. Hollanda’ya ulaşan 26 yolcunun testleri negatif çıkarken, Nijmegen’de hasta numuneleriyle temas eden 12 sağlık çalışanı karantinaya alındı.

Yakıt ve erzak ikmalini Tenerife’de tamamlayan geminin, sınırlı mürettebat ve sağlık ekibi eşliğinde Rotterdam Limanı’na doğru ilerlediği bildirildi.

 

 

Yerel Haberler Aylardan mayıs ama hala kar mücadelesi devam ediyor

Yerel Haberler Bilecik’te orman yangınlarına karşı hava kalkanı

Yerel Haberler Kars Aynalı Köşk duruşmasında gergin anlar yaşandı

Yerel Haberler Gazze’de can kaybı 72 bin 742’ye çıktı

Yerel Haberler Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görev değişimi

Yerel Haberler Digor’da ilk kez düzenlenen şenlik büyük coşkuya sahne oldu

Yerel Haberler Kırıkkale’de çocuklar camide buluşuyor

Yerel Haberler Bakan Işıkhan’dan emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi

Yerel Haberler 224 Dolandırıcı Yakalandı

Yerel Haberler Gazetecilik atölyesinde kriz dönemi medyası masaya yatırıldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021