Yerel Haberler - 13.05.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Madrid’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Ghebreyesus, zor durumdaki gemiyi kabul eden İspanya’ya dayanışma ve destek yaklaşımı nedeniyle teşekkür etti. Mevcut tablonun daha geniş çaplı bir salgına işaret etmediğini belirten Ghebreyesus, virüsün uzun kuluçka süresi nedeniyle önümüzdeki haftalarda yeni vakaların görülebileceğini ifade etti.
MV Hondius’ta yaşanan salgında şu ana kadar biri Alman, ikisi Hollandalı olmak üzere üç kişi yaşamını yitirdi. DSÖ, “Andes” varyantına sahip dokuz vakayı doğrularken, tahliye edilen yolcular arasında Fransız ve ABD vatandaşı iki kişide daha virüs tespit edildi.
Paris’teki sağlık yetkilileri ise enfekte olan Fransız bir kadının yoğun bakımda solunum cihazına bağlı olarak tedavi gördüğünü açıkladı.
Öte yandan Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, salgınla bağlantılı Güney Atlantik adalarından 10 kişinin tedbir amacıyla İngiltere’ye getirileceğini duyurdu. Hollanda’ya ulaşan 26 yolcunun testleri negatif çıkarken, Nijmegen’de hasta numuneleriyle temas eden 12 sağlık çalışanı karantinaya alındı.
Yakıt ve erzak ikmalini Tenerife’de tamamlayan geminin, sınırlı mürettebat ve sağlık ekibi eşliğinde Rotterdam Limanı’na doğru ilerlediği bildirildi.
Yerel Haberler Türkiye-Belçika İşbirlikleri Güçleniyor
Yerel Haberler 33 İlde FETÖ’ye Operasyon, 69 Şüpheli Yakalandı
Yerel Haberler Erzurum mutfağına mühür: Paça Çorbası tescillendi
Yerel Haberler Sinop’ta Dereyi Kirleten Tesise 1 Milyon 678 Bin Tl Ceza
Yerel Haberler Çin ile Tanıştım Haber Ödülleri başvuruları başladı
Yerel Haberler Baba elinden kanlı infaz!
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021