ASÜ 12 Yeni Bölüme İlk Kez Öğrenci Alacak

Aksaray Haberleri - 14.07.2015 - 10:48

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) toplam 12 yeni bölüme, bu yıl ilk kez öğrenci alınacak. Önlisans düzeyinde 7, lisans düzeyinde 5 bölüm için 450 kontenjan ayrıldı.

ASÜ’de önlisans düzeyinde eğitim verecek olan İkinci Öğretim Bilgisayar Programcılığı Bölümü’ne 30, İkinci Öğretim Elektrik Bölümü’ne 40, Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü’ne 25, Kimya Teknolojisi Bölümü’ne 30, Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü’ne 20, İkinci Öğretim Makine Bölümü’ne 30, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü’ne ise 30 öğrenci alınacak. Lisans düzeyinde eğitim verecek olan bölümler ve kontenjanları ise şu şekilde: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 30, Türkçe Öğretmenliği 40, Müzik Eğitimi 40, Çevre Mühendisliği İkinci Öğretim 55, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Normal Öğretim ve İkinci Öğretim 80.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, yeni açılan bölümlerin üniversiteye, şehre ve öğrencilere hayırlı olması dileğinde bulundu.

Aksaray Haberleri Türkiye Çevre Ajansı’ndan Sıfır Atık için dev adım: İşletmeler için Depozito Sistemi’ne kayıt süreci başladı

Aksaray Haberleri Giresun Dal-Çık Projesi’nde tarih açıklandı: İhale 15 Mayıs’ta

Aksaray Haberleri Yapay zeka destekli operasyon: 108 gözaltı

Aksaray Haberleri Artvinspor Kulübü’nden kurum ziyaretleri

Aksaray Haberleri Kars’ta yem işletmelerine eş zamanlı denetim

Aksaray Haberleri Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: Herkes evindeyken hemşire görev başındadır

Aksaray Haberleri Gazeteci Arif Çakmak vefatının 1. yılında kabri başında anıldı

Aksaray Haberleri İspanya’da Hantavirüs endişesi: Gemiden tahliye edilen bir kişinin testi pozitif

Aksaray Haberleri Arhavi’de “Vicdanlı Bilim Şenliği” ilgi gördü

Aksaray Haberleri Fatih Erbakan’dan Ankara Kent Konseyi’ne övgü: “Bu çalışmaları iyilik hareketi olarak görüyorum”

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021