
ANKARA-BHA
Yaz aylarında etkisini artıran aşırı sıcaklar, özellikle Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde rekor seviyelere ulaştı. Şırnak’ın Silopi ilçesinde 25 Temmuz’da ölçülen 50,5 derece, Türkiye’de bugüne kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık olarak kayıtlara geçti.
Meteoroloji verilerine göre, 2025 yılı temmuz ayı Türkiye genelinde son yılların en sıcak temmuz aylarından biri oldu. Birçok ilde gece sıcaklıklarının da yüksek seyretmesi nedeniyle “tropikal gece” sayısında artış yaşandı. Uzmanlar, bu durumun özellikle büyükşehirlerde sağlık risklerini artırdığına dikkat çekti.
Yüksek sıcaklıklarla birlikte yağışların azalması, tarımsal üretimi de olumsuz etkiledi. Bazı bölgelerde ekili alanlarda verim kayıpları yaşanırken, barajlardaki doluluk oranlarında düşüş gözlendi. Yetkililer, tarımsal sulamada kontrollü su kullanımının önemine vurgu yaptı.
Aşırı sıcaklar nedeniyle klima kullanımının yaygınlaşması, elektrik tüketiminde de artışa neden oldu. Özellikle yaz aylarında enerji talebinin zirve yaptığı dönemler yaşanırken, yetkililer vatandaşlara tasarruf çağrısında bulundu.
Yetkililer, sıcak hava dalgalarının etkili olduğu dönemlerde vatandaşların zorunlu olmadıkça güneş altında bulunmaması, su tüketimine dikkat edilmesi ve enerji kullanımında tasarrufa gidilmesi çağrısında bulundu.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
