
ANKARA – BHA
Darbe girişiminin yaşandığı gece başlatılan soruşturmalarla birlikte savcılıklar harekete geçmiş, darbeciler hakkında gözaltı ve tutuklama kararları alınmıştı. Süreç içinde, FETÖ’nün sivil yapılanmasında yer alan isimlerle birlikte sözde “Yurtta Sulh Konseyi” üyeleri hakkında da davalar açıldı.
Karara bağlanan davalarda toplam 4 bin 891 sanık çeşitli cezalara çarptırıldı. Bunlardan 1.634’ü ağırlaştırılmış müebbet, 1.366’sı müebbet, 1.891 sanık ise süreli hapis cezası aldı. Öte yandan 2.870 sanık beraat ederken, 964 sanık hakkında “ceza verilmesine yer olmadığı” yönünde karar verildi.
İlk derece mahkemelerinde hükme bağlanan dosyalardan 224’ü Yargıtay tarafından onandı. Diğer dosyalar ise halen temyiz aşamasında değerlendiriliyor.
Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan 1.634 kişiden 85’i general ve amiral, 1.116’sı subay, 392’si farklı rütbelerdeki askerler, 9’u polis, 32’si sivil olarak kayıtlara geçti. Müebbet hapis cezası verilen 1.366 sanık arasında da 24 general ve amiral ile birlikte çeşitli rütbelerde subay, polis ve sivil sanıklar yer aldı.
“Silahlı terör örgütüne üye olma” ve “anayasal düzeni ihlale yardım” suçlarından hapis cezası alan 1.891 kişi arasında 26 general ve amiral, 776 subay, 156 polis ve 31 sivil bulunuyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
09 Aralık 2025 KVKK’dan konaklama sektörüne yeni düzenleme: Oteller artık kimlik fotokopisi alamayacak
09 Aralık 2025 Başkent Ankara Meclisi’nde yeni görev dağılımı belli oldu
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
9:48 Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Doğan Ceylan, öyle açıklamalar yaptı ki
7:34 Beş günde beş yeni hayat: Prof. Dr. Mehmet Haberal ve ekibinden tarihe geçen başarı
7:24 Galatasaray, Fransa’da kritik 3 puan için Monaco’ya konuk oluyor
7:01 ‘Futbolda bahis’ soruşturmasında Mert Hakan Yandaş ve Metehan Baltacı tutuklandı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
