Üniversite “Evrensel Şehir” Demektir

Aksaray Haberleri - 04.01.2016 - 11:20

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversitenin “evrensel şehir” anlamına geldiğini, bunun olabilmesi için de, bir üniversitenin sadece bulunduğu şehirden değil, ülkenin her yerinden ve dünyanın farklı coğrafyalarından öğrencisinin olması gerektiğini söyledi.

ASÜ Yönetim Bilişim ve Yenilikçilik Topluluğu’nun (YÖNBİL) düzenlediği “Akran Öğretimi Toplantısı”na katılan Rektör Şahin, üniversitede hali hazırda 30 farklı ülkeden 700 uluslararası öğrenci olduğunu, sayının bu yıl binin üzerine çıkabileceğini ifade etti. Ülke çeşitliliğini de arttırmak arzusunda olduklarından söz eden Prof. Şahin, “Yapımı devam eden binalarımızın da devreye girmesiyle, uluslararası öğrenci konusundaki çalışmalarımız daha da hızlanacak. Bir üniversitenin üniversite olduğunu gösteren en önemli parametrelerden birisi, sadece bulunduğu şehirden değil bölgesinden, ülkesinden ve dünyanın farklı coğrafyalarından öğrencilerinin olmasıdır. Böyle olursa, üniversite evrensel bir şehre dönüşmüş olur. Zaten üniversitenin anlamı da budur” dedi.

Etkinlikte, Topluluk Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Alev Elçi ve Topluluk Başkanı Sena Yaşar da kısa birer konuşma yaptılar. YÖNBİL, uluslararası öğrenciler başta olmak üzere, okul içinde akademik yardıma gereksinim duyan öğrencilere eğitim desteği sağlamak için çalışıyor.

Aksaray Haberleri Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Aksaray Haberleri Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Aksaray Haberleri Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Aksaray Haberleri Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Aksaray Haberleri 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Aksaray Haberleri Antalya’da Orman yangını alarmı

Aksaray Haberleri Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Aksaray Haberleri Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Aksaray Haberleri Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021