Uluslararası Öğrenci Ülke Çeşitliliği Arttırılacak

Aksaray Haberleri - 15.10.2015 - 14:03

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nü ziyaret etti. Kurumların yöneticileriyle görüşen Rektör Şahin, uluslararası öğrenci konusunda hem nicelik, hem de nitelik açısından büyümeyi hedeflediklerini söyledi.

Uluslararası öğrenci sayısının arttığını ve önümüzdeki dönemlerde bu artışın devam edeceğini kaydeden ASÜ Rektörü, “Gelen öğrencilerin dil eğitiminin seviyesi, burada kaldıkları yerlerin yeterliliği gibi detaylar önem arz ediyor. 5 yıl sonra 3-4 bin öğrencimiz olabilir ama bunların eğitim seviyelerinin de üst düzeye çıkartılması gerekiyor. Yani nicelik açısından büyürken, nitelik açısından da büyümemiz gerekiyor. Yaşadığımız süreci, kurum yöneticilerimizle birlikte istişare etmek ve geleceğe dönük planlamalar yapmak için bu gibi toplantılar düzenliyoruz” dedi. Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Köse ise, Rektör Şahin’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, kalite başta olmak üzere ülke çeşitliliğini arttırmak için çalışmalar yaptıklarını, uluslararası öğrenci kontenjanlarını kaliteye oranlı şekilde arttırmayı planladıklarını kaydetti. ASÜ’de şu anda 30 farklı ülkeden 700 uluslararası öğrenci bulunuyor.

Rektör Şahin daha sonra ASÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nü ziyaret etti ve kurum yöneticileriyle istişarelerde bulundu.

Aksaray Haberleri Beypazarı Seğmeni Kırgızistan’da Türkiye’yi temsil edecek

Aksaray Haberleri Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve 42 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Aksaray Haberleri Bakan Çiftçi BHA’ya konuştu: Yeni nesil suç örgütlerine geçit yok

Aksaray Haberleri Antakya Ata Köprüsü yıkılacak

Aksaray Haberleri Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Aksaray Haberleri Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Aksaray Haberleri DMM’den sahte belge uyarısı: NATO Zirvesi iddiaları yalanlandı

Aksaray Haberleri Kars Milletvekili Adem Çalkın: Kars’a 24 doktor atandı, yeni hekimler hayırlı olsun

Aksaray Haberleri Terör soruşturmasında 178 kişi tutuklandı

Aksaray Haberleri Kars Kaşarı, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili yolunda

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021