Aksaray Haberleri - 20.08.2015 - 11:14
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Müteahhitler Birliği (AKMÜB) Başkanı Ömer Gümüşay’ı makamında ziyaret etti.
Barınma sorununun çözümü noktasında yaptıkları çalışmaları anlatan ve bu sorunun sadece üniversitenin değil şehrin tüm dinamiklerinin ortak sorunu olduğunu ifade eden ASÜ Rektörü, elbirliği ile sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi. Yurt ve apart gibi, öğrencilerin eğitim süreleri içerisinde kalabilecekleri yeni alanlar inşa edilmesi gerektiğini ve AKMÜB’ün bu konuda önemli girişimlerde bulunabileceğini söyleyen Prof. Şahin, “ASÜ her bakımdan büyüyor. Henüz 9 yaşında bir üniversite olmasına rağmen öğrenci sayısı 20 bine yaklaştı. Bu rakam her geçen yıl artacak ve öyle tahmin ediyoruz ki 20 yıl içinde 40 bini bulacak. Yurt konusunu bu açıdan dikkate almak gerekiyor. Artan öğrenci sayısı, öğrencilerin kalabileceği yeni mekânlara olan talebi de arttıracaktır. Şimdiden geleceğe yönelik çalışmalar yapmamız gerekiyor” dedi. AKMÜB Başkanı Ömer Gümüşay da bu sorunun çözümü noktasında, yatırımcıları yönlendirmek için çalışacaklarını söyledi.
Yapılan kısa açıklamaların ardından AKMÜB Başkanı Gümüşay, Rektör Şahin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi’ye hediye takdim etti. Görüşmeye AKMÜB yöneticileri de iştirak etti.
Aksaray Haberleri Savunma sanayii ihracatı 10 milyar doları aştı
Aksaray Haberleri Kristjan Asllani Beşiktaş için İstanbul’da
Aksaray Haberleri 379 FETÖ bağlantılı hesaba erişim engeli
Aksaray Haberleri Aksaray’da önemli onkolojik cerrahi operasyon başarıyla gerçekleştirildi
Aksaray Haberleri Ümit Karan’dan itirafçı hamlesi iddiası
Aksaray Haberleri Şimşek: Turizm geliri 2025’te 65,2 milyar dolara ulaştı
Aksaray Haberleri İnternetten altın alımında risk artıyor
Aksaray Haberleri Aksaray OSB Alarmda: Güvenlik Ön Planda
Aksaray Haberleri Fenerbahçe’nin rakibi bugün belli oluyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021