Yerel Haberler - 03.11.2025 - 6:47
ANKARA-BHA
Bakanlıktan yapılan açıklamada, hac ibadetine ilişkin hizmetlerin yalnızca Türkiye’ye tahsis edilen kontenjan çerçevesinde, ilgili mevzuata uygun şekilde ve yetkili seyahat acenteleri aracılığıyla gerçekleştirilebileceği vurgulandı.
Ticaret Bakanlığı, “kurasız hac” veya “özel hac vizesi” gibi vaatlerle vatandaşların ticari ya da turist vizeleriyle kutsal topraklara yönlendirilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Bu durumun hac ibadetinin geçerli şekilde yerine getirilememesi, konaklama ve ulaşım hizmetlerinden yararlanamama, sağlık sorunlarında mağduriyet yaşanması ve hatta sınır dışı edilme gibi ciddi sonuçlara neden olduğu ifade edildi.
Bakanlık, Reklam Kurulu’nun 362’nci toplantısında alınan karar kapsamında, tespit edilen 4 firmaya hem idari para cezası hem de reklam durdurma yaptırımı uygulandığını bildirdi.
Açıklamada, “Vatandaşlarımızın dini ve manevi duygularını istismar eden her türlü tanıtıma karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Tüketicilerin korunması, kamu düzeninin sağlanması ve güvenilir ticari iletişimin tesis edilmesi için denetimlerimiz aralıksız devam edecek.” denildi.
Yerel Haberler Minguzzi ailesine tehditte bulunan şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler Genç çiftlere evlilik desteği arttı
Yerel Haberler Bakan Fidan, bölgesel gelişmeler için üç ülkeyle temas kurdu
Yerel Haberler Petrol fiyatlarında gerileme
Yerel Haberler Bakan Gürlek duyurdu: e-Avukat uygulaması hizmete alındı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021