İstiklal Marşı’nın Kabülü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

Aksaray Haberleri - 13.03.2015 - 17:35

Aksaray’da ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ nedeniyle bir program düzenlendi.

Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen anma programına Aksaray Valisi Şeref Ataklı Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hakan Eşitgen, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Acar, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Dilek Demirkan tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Demirkan, Kurtuluş Savaşı mücadelesi ve İstiklal Marşının yazım sürecini anlattığı konuşmasında İstiklal Marşının yazarı Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve mücadelesi hakkında da bilgiler verdi. Demirkan konuşmasında; İstiklal Marşımızın büyük şaire Mehmet Akif İstiklal Savaşında Türk milletinin ne için savaştığını neye inandığını yazdığı mısralarda çok acık bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından ‘Bağımsızlık Kahramanı Mehmet Akif’ adlı oratoryonun sunumu yapıldı.

‘Canan Yurdu ve Leyla’ şiirlerinin okunmasının ardından İstiklal Marşının ezberden güzel okuma yarışmasında 1. Olan Ak İrfan Koleji öğrencisi Aysima Avlık tarafından İstiklal Marşı okundu.

Program sonunda, dereceye giren öğrenciler, Aysima Avlık, Muhammed Emre Memili ve Büşra Sert’e hediye ve ödülleri Vali Şeref Ataklı tarafından verildi.

Düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler Hacı Cumali Uğur İlkokulu Öğrencisi Nurevşan Ok, Saadet Güney İmam Hatip Ortaokulu Rumeysa Çeçen, Şehit Ali Er Lisesi Merve Ok’a ödüleri Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hakan Eşitgen, Kanber Gülizar Demir İlkokulu Tuana Karabiber, Mustafa Yazıcı Ortaokulu Büşranur Doğan ve Yunus Emre Anadolu Lisesi Doğan Berk Koçak’a da hediye ve ödülleri Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından verildi.

Aksaray Haberleri Başkan Dr. Evren Dinçer Mazbatasını Aldı

Aksaray Haberleri Bayramda Belediye Hizmetleri Kesintisiz Sürecek

Aksaray Haberleri Alanya Aksaraylılar Platformundan Geleneksel İftar

Aksaray Haberleri Aksaray Yerel Seçim Sonuçları

Aksaray Haberleri Aksaray’daki Dadaşlar İftar Yemeğinde bir araya geldiler

Aksaray Haberleri Süt üreticileri birliği basınla iftarda buluştu

Aksaray Haberleri Ortaköy MYO’da Kardeşlik ve Kaynaşma İftarı

Aksaray Haberleri Dinçer, Öğretmenlerle İftarda Buluştu

Aksaray Haberleri Aksaray Belediyesi, AYT ve TYT Kurslarına Devam Ediyor

Aksaray Haberleri Dinçer, Yapmayacağım Bir İşin Sözünü Vermedim

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021