Yerel Haberler - 01.11.2025 - 9:39
İSTANBUL-BHA
Bankadan yapılan açıklamaya göre, ekonomiye sağlanan toplam kaynak tutarı 3 trilyon lirayı aştı. Bu rakamın 2,2 trilyon lirası nakdi, 823 milyar lirası ise gayrinakdi kredi olarak kullandırıldı.
Toplam mevduat 2,9 trilyon liraya, Türk lirası mevduat hacmi ise 1,6 trilyon liraya yükselirken, TL ticari mevduatlar yılbaşından bu yana yüzde 52 artarak 622 milyar liraya ulaştı.
İş Bankası ayrıca, KOBİ’lerin dönüşüm süreçlerine destek olmak amacıyla uluslararası piyasalarda 500 milyon dolar tutarında katkı sermaye niteliğinde tahvil ihracı gerçekleştirdi.
Eylül sonu itibarıyla bankanın özkaynak büyüklüğü 381 milyar lira, sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 18 seviyesinde gerçekleşti.
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, elde edilen sonuçların sağlam finansal yapının gücünü gösterdiğini belirterek, “Geleceğin Bankası vizyonuyla yapay zekâ, girişimcilik, yeşil dönüşüm ve dijitalleşme ekseninde uzun vadeli değer yaratma hedefiyle ilerliyoruz” dedi.
Aran, Yapay Zeka Fabrikası, İş Enerji ve 15,5 milyon kullanıcılı İşCep uygulaması gibi projelerin global hedeflere ulaşmada önemli rol oynadığını ifade etti.
“Yeni nesil iştiraklerimizle oluşturduğumuz sinerji, bizi ‘dünyada en geniş coğrafyada en fazla müşteriye dokunan ve hisse değeri en yüksek bankalardan biri olma’ hedefine daha da yaklaştırıyor” diyen Aran, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Geleceğe uzanan stratejik adımlarımız, sadece bankamızın küresel vizyonunu güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda ülkemizin sürdürülebilir kalkınması, ekonomik büyümesi ve toplumsal refahına daha fazla katkı sunmamıza imkân tanıyor.”
Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli
Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı
Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021