Aksaray Haberleri - 08.12.2015 - 13:46
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ile Aksaray Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Engelliler Haftası münasebetiyle ortak bir program düzenledi. BESYO Konferans Salonu’ndaki etkinlikte zihinsel engelli öğrenciler, yeteneklerini sergiledi.
Engelli bireylerin aktif hayat içerisinde yer alması gerektiğini, bu manada Türkiye’de son yıllarda iyi çalışmalar yapıldığını söyleyen Rektör Yardımcısı ve BESYO Müdürü Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, engellilerin hayatını kısıtlayan unsurları ortadan kaldırmanın her bireyin görevi olduğunu belirtti. Özellikle, yapılacak düzenlemelerin büyük önem teşkil ettiğini kaydeden Yılmaz, “Son yıllarda bu hususta çeşitli çalışmalar yapılsa da, henüz tam manası ile başarı sağlandığından bahsetmemiz mümkün değil; yolun henüz başındayız. Atılan adımlar gelecek açısından hepimize umut veriyor. Yapılan güzel çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Aksaray Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gören zihinsel engelli öğrenciler çeşitli skeçler sahneledi, folklor gösterileri yaptı, şarkı ve türküler söyleyerek, yetenekleri sergiledi. Etkinliği aileler, akademisyenler ve öğrenciler takip etti.
Aksaray Haberleri Antakya Ata Köprüsü yıkılacak
Aksaray Haberleri Isparta32spor’da yeni başkan Ender Kızıltan
Aksaray Haberleri Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Aksaray Haberleri Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli
Aksaray Haberleri Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Aksaray Haberleri Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı
Aksaray Haberleri 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Aksaray Haberleri Antalya’da Orman yangını alarmı
Aksaray Haberleri Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
Aksaray Haberleri Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021