Aksaray Haberleri - 08.12.2015 - 13:46
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ile Aksaray Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Engelliler Haftası münasebetiyle ortak bir program düzenledi. BESYO Konferans Salonu’ndaki etkinlikte zihinsel engelli öğrenciler, yeteneklerini sergiledi.
Engelli bireylerin aktif hayat içerisinde yer alması gerektiğini, bu manada Türkiye’de son yıllarda iyi çalışmalar yapıldığını söyleyen Rektör Yardımcısı ve BESYO Müdürü Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, engellilerin hayatını kısıtlayan unsurları ortadan kaldırmanın her bireyin görevi olduğunu belirtti. Özellikle, yapılacak düzenlemelerin büyük önem teşkil ettiğini kaydeden Yılmaz, “Son yıllarda bu hususta çeşitli çalışmalar yapılsa da, henüz tam manası ile başarı sağlandığından bahsetmemiz mümkün değil; yolun henüz başındayız. Atılan adımlar gelecek açısından hepimize umut veriyor. Yapılan güzel çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Aksaray Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gören zihinsel engelli öğrenciler çeşitli skeçler sahneledi, folklor gösterileri yaptı, şarkı ve türküler söyleyerek, yetenekleri sergiledi. Etkinliği aileler, akademisyenler ve öğrenciler takip etti.
Aksaray Haberleri Soğuk hava depolarındaki 50 bin ton elma için kritik uyarı
Aksaray Haberleri Demiryollarında Engelli Bireylere Ücretsiz Hizmet
Aksaray Haberleri Meteoroloji’den 14 il için kuvvetli yağış alarmı
Aksaray Haberleri TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’ndan bahis soruşturması açıklaması
Aksaray Haberleri Battalgazi’de 180 bin metrekarelik projede sona gelindi
Aksaray Haberleri SOLOTÜRK 13 yıl sonra yeniden Ereğli semalarında olacak
Aksaray Haberleri Orman Yangınlarıyla Mücadelede 5 Bin 600 Araçlık Filo
Aksaray Haberleri Trump-Şi zirvesinde ticaret ve yapay zeka gündemi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021