Yerel Haberler - 21.04.2026 - 0:00
ANKARA-BHA
Zirvenin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılması bekleniyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre zirve, İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Toplam 64 ülke ve uluslararası kuruluşun davet edildiği organizasyona yaklaşık 40 ülkenin bakan ve bakan yardımcısı düzeyinde katılım sağlaması öngörülüyor.
Zirvenin ana gündem maddeleri arasında bilişim ve yapay zeka başta olmak üzere teknolojide yaşanan dönüşümün iş gücü piyasalarına etkileri, gelecekte ihtiyaç duyulacak beceriler ve eğitim sistemlerinin bu değişime nasıl uyum sağlayacağı yer alacak. İki gün sürecek toplantılarda örgün eğitimin yeniden ele alınması, yetişkin becerilerinin etkin kullanımı ve dezavantajlı grupların iş gücüne kazandırılması konuları üç ana oturumda ele alınacak.
OECD tarafından hazırlanan kavram kağıdında, yaşlanan nüfus, daralan iş gücü, dijital ve yeşil dönüşümün etkileri ile yaşam boyu öğrenmenin önemi zirvenin öne çıkan başlıkları arasında yer aldı. Zirve kapsamında ayrıca saha ziyaretleri ve yan etkinlikler düzenlenerek mesleki eğitim ve sektör işbirliklerine ilişkin uygulamaların yerinde incelenmesi planlanıyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Beceriler Zirvesi’nin küresel diyalog açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, hızla değişen dünyada bilgi ve becerilerin öneminin her zamankinden daha görünür hale geldiğini ifade etti. Işıkhan, zirvenin yalnızca ulusal deneyimlerin paylaşılması için değil, aynı zamanda yeni işbirlikleri geliştirmek ve geleceğe yönelik somut stratejiler oluşturmak için önemli bir fırsat sunacağını vurguladı.
İlk kez 2016 yılında düzenlenmeye başlanan ve iki yılda bir gerçekleştirilen OECD Beceriler Zirvesi, ülkeler arası işbirliğini geliştirmeyi, iyi uygulama örneklerinin paylaşımını ve beceri politikalarına yönelik stratejilerin güçlendirilmesini amaçlıyor.
Zirvenin bir önceki toplantısı 2024 yılında Belçika’da gerçekleştirilmişti.
Yerel Haberler MİT’ten siber suç şebekesine darbe: 11 tutuklama
Yerel Haberler Trabzonspor’dan çifte transfer: Yarım saatte 2 imza
Yerel Haberler Adnan Çelik liderliğinde sigortacılıkta güç birliği: TÜSAF sektörün geleceğine yön veriyor
Yerel Haberler Adalet Bakanı Gürlek’ten Gülistan Doku açıklaması
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021