Başkan Yardımcısı İlhan; “Solingen Müzesini Gezdik”

Aksaray Haberleri - 14.02.2015 - 13:54

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ İLHAN SOLİNGEN’DE

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın Nisan Ayı’nda Avrupa’daki Aksaraylılarla gerçekleştireceği İstişare Toplantısı’nın ön hazırlıklarını yapmak üzere Avrupa’ya giden Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan, Almanya’nın Solingen şehrinde temaslarını sürdürüyor.

Almanya’nın Solingen şehrinde yabancılardan Sorumlu Başkan ve Yönetimi ile görüşen Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan’a Uyum Meclisinde olan hemşerimiz ve aynı zamanda Akder Başkanı Rasim Çetin ile Mustafa Demirtaş eşlik etti. Görüşmede Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın Avrupa’da yaşayan Aksaraylılarla yapacağı toplantı öncesinde yapılması planlar konular ele alındı. Avrupa’da yaşayan Aksaraylıların tamamına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Başkan Yardımcısı İlhan, “Solingen şehrinde görüşmelerimiz devam ediyor. Bizlere Akder Başkanı Rasim Çetin ile Mustafa Demirtaş ile dernek yönetiminde yer alan aynı zamanda Solingen Belediyesinde çalışan Emine Kaya, Fadime Hanım, İsmail Karataş ve Lütfü Karakuş bizlere eşlik ederek ön hazırlık çalışmalarımızda bizlere destek veriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Aksaray Belediye’sinin Nisan Ayında Avrupa’da yaşayan Aksaraylılarla yapacağı toplantı öncesinde Almanya ziyaretlerini Belediye Meclis Üyesi Hacı Köksal ile birlikte sürdüren Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan, Makas ve Bıçağı ile ünlü Solingen müzesini ziyaret etti. Beraberindeki heyet ile birlikte ön hazırlık toplantılarını sürdüren Başkan Yardımcısı İlhan, ziyaret ettiği kentlerin tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görme fırsatı yakaladı. Başkan Yardımcısı İlhan, Almanya’nın makas ve bıçağı ile meşhur Solingen markasının müze halinde dönüştürülen fabrikasını ziyaret etti. Müze’de geçmiş medeniyetlere ışık tutan solingen markasının tarih boyunca göstermiş olduğu değişim hakkında müze görevlilerinden bilgi aldı. AKSARAY BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI İLHAN, UETD GENEL MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel merkezine giderek Avrupa SKM Başkanı Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ve UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik ile görüştü. Avrupa Ak Parti SKM Başkanı Harun Tüfekçi, Avrupa da 24 gün boyunca oy kullanılabileceği için seçim çalışmalarına erken start vereceklerini belirterek teşkilatlarla sürekli toplantı içerisinde olduklarını belirtti. Başkan Tüfekçi konuşmasında ayrıca “Aksaray Belediyesi’nin Avrupa’da bulunan hemşerilerini ziyaret edip onlarla görüşmesi bizleri mutlu etti” ifadelerini kullandı. UETD Genel Başkanı Çelik ise Avrupa’nın birçok noktasında teşkilat yapılanmalarının olduğunu söyleyerek “Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı kutluyorum.” dedi. Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı İlhan, SKM Başkanımız Sayın Harun Tüfekçi Bey ve UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik ile görüşmelerini tamamladıktan sonra Genel Başkan Yardımcıları ile yaptığı kapsamlı görüşmelerin ardından UETD Genel Merkezi’nden ayrıldı.

Aksaray Haberleri Başkan Dr. Evren Dinçer Mazbatasını Aldı

Aksaray Haberleri Bayramda Belediye Hizmetleri Kesintisiz Sürecek

Aksaray Haberleri Alanya Aksaraylılar Platformundan Geleneksel İftar

Aksaray Haberleri Aksaray Yerel Seçim Sonuçları

Aksaray Haberleri Aksaray’daki Dadaşlar İftar Yemeğinde bir araya geldiler

Aksaray Haberleri Süt üreticileri birliği basınla iftarda buluştu

Aksaray Haberleri Ortaköy MYO’da Kardeşlik ve Kaynaşma İftarı

Aksaray Haberleri Dinçer, Öğretmenlerle İftarda Buluştu

Aksaray Haberleri Aksaray Belediyesi, AYT ve TYT Kurslarına Devam Ediyor

Aksaray Haberleri Dinçer, Yapmayacağım Bir İşin Sözünü Vermedim

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021