Yerel Haberler - 07.04.2026 - 0:00
ANTALYA – BHA
Antalya genelinde uzun süredir etkisini sürdüren yağışlar, zeytin üreticileri için kritik bir risk oluşturdu. Yetkililer, tahmin ve erken uyarı sistemlerinden elde edilen veriler doğrultusunda Zeytin Halkalı Leke Hastalığı riskinin önemli ölçüde arttığını duyurdu.
Yapılan açıklamada, özellikle yağışların hemen ardından üreticilerin vakit kaybetmeden Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış bitki koruma ürünleri ile mücadeleye başlamalarının büyük önem taşıdığı vurgulandı.
Nemli ve yağışlı hava koşullarında hızla yayılan hastalığın, gerekli önlemler alınmadığı takdirde zeytin bahçelerinde ciddi verim kayıplarına yol açabileceği belirtildi. Bu kapsamda üreticilere, bahçelerini düzenli olarak kontrol etmeleri ve hastalığın ilk belirtilerinde hızlı müdahalede bulunmaları çağrısı yapıldı.
Yerel Haberler Beşiktaş’ta Ndidi’den kötü haber: En az 3 hafta yok
Yerel Haberler Yeşilyurt Belediyesi 3. Ayak Tenisi Turnuvası’nı başlatıyor
Yerel Haberler Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final heyecanı başlıyor
Yerel Haberler Malatya’da Elif Sevinç Mertöz Ortaokulu açıldı
Yerel Haberler Yeşilyurtspor, Karaköprü’yü farklı geçti: Hedef play-off
Yerel Haberler Giresun’da park ve bahçelere yaz bakımı
Yerel Haberler Elazığ’da 15 Temmuz demokrasi yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Yerel Haberler Nallıhan’ın köylerinde doğalgaz sevinci
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021