Türkiye seçime gidiyor

Aksaray Haberleri - 25.08.2015 - 8:45

Seçimin yenilenmesi kararı resmileşti. Türkiye ilk kez geçici hükümetle seçime gidiyor. Hükümet kurmak için tanınan 45 günlük süre sona erdi, erken seçim süreci resmen başladı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa gereği, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz’ı kabul etti ve seçimin yenilenmesi kararını aldı. Karar, Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu. CUMHURBAŞKANLIĞININ AÇIKLAMASI Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, “7 Haziran 2015 tarihindeki 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı seçiminin tamamlandığı 9 Temmuz 2015 tarihinden itibaren, Anayasada öngörülen süre zarfında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptıkları görevlendirme akabinde, tüm siyasi partilerle gerçekleştirilen temaslara rağmen Bakanlar Kurulu kurulamamış, mevcut şartlarda da kurulamayacağı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, seçimlerin yenilenmesi kararının alınması zarureti hasıl olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın İsmet Yılmaz ile istişare ederek, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 104. ve 116. maddelerinin kendisine verdiği yetkiye istinaden, Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar vermişlerdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi. Öte yandan, seçimin yenilenmesi kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

ŞİMDİ NE OLACAK ? Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümeti kurması için bir milletvekilini görevlendirecek. Bu kişi de kuvvetle muhtemel Ahmet Davutoğlu olacak. Daha sonra oy oranlarına göre CHP, MHP ve HDP’den hükümete üye vermesi istenecek. Üye verilmemesi durumunda Meclis dışından da bağımsız kişiler hükümete atanabilecek ve 5 gün içinde geçici hükümet oluşturulacak.

Aksaray Haberleri CHP Merkez İlçe Başkanı Olcay Küçük’ten cezalara tepki

Aksaray Haberleri Malatya’da İnönü Üniversitesi Kütüphanesi’ne erişilebilirlik bayrağı

Aksaray Haberleri Malatya’da uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı

Aksaray Haberleri Piyasalarda gerilim sürüyor; gözler Fed kararında

Aksaray Haberleri Malatya’da bayram öncesi otogarda yoğunluk

Aksaray Haberleri 2026-YÖKDİL/1 sonuçları erişime açıldı

Aksaray Haberleri Kars Valisi Ziya Polat’ın Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı

Aksaray Haberleri “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?”

Aksaray Haberleri Ramazanın son iftarı Çanakkale’de yapılacak

Aksaray Haberleri Kars’ta “Açık Kapı” üniversite öğrencileriyle buluştu: Talepler yerinde dinleniyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021