Türkiye seçime gidiyor

Aksaray Haberleri - 25.08.2015 - 8:45

Seçimin yenilenmesi kararı resmileşti. Türkiye ilk kez geçici hükümetle seçime gidiyor. Hükümet kurmak için tanınan 45 günlük süre sona erdi, erken seçim süreci resmen başladı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa gereği, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz’ı kabul etti ve seçimin yenilenmesi kararını aldı. Karar, Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu. CUMHURBAŞKANLIĞININ AÇIKLAMASI Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, “7 Haziran 2015 tarihindeki 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı seçiminin tamamlandığı 9 Temmuz 2015 tarihinden itibaren, Anayasada öngörülen süre zarfında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptıkları görevlendirme akabinde, tüm siyasi partilerle gerçekleştirilen temaslara rağmen Bakanlar Kurulu kurulamamış, mevcut şartlarda da kurulamayacağı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, seçimlerin yenilenmesi kararının alınması zarureti hasıl olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın İsmet Yılmaz ile istişare ederek, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 104. ve 116. maddelerinin kendisine verdiği yetkiye istinaden, Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar vermişlerdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi. Öte yandan, seçimin yenilenmesi kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

ŞİMDİ NE OLACAK ? Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümeti kurması için bir milletvekilini görevlendirecek. Bu kişi de kuvvetle muhtemel Ahmet Davutoğlu olacak. Daha sonra oy oranlarına göre CHP, MHP ve HDP’den hükümete üye vermesi istenecek. Üye verilmemesi durumunda Meclis dışından da bağımsız kişiler hükümete atanabilecek ve 5 gün içinde geçici hükümet oluşturulacak.

Aksaray Haberleri Şam yönetimi ile YPG arasında ateşkes ve entegrasyon anlaşması

Aksaray Haberleri AJet’in yurt dışı bağlantılı uçuşlarında indirim

Aksaray Haberleri Fenerbahçe Avrupa’da istikrarını sürdürüyor

Aksaray Haberleri KVKK’dan Kişisel Verileri Koruma Günü’nde 3 ayrı yarışma

Aksaray Haberleri CİMER’e yapılan acil başvuru sonrası Altındağ’da bina boşaltıldı

Aksaray Haberleri Guardiola Filistin için haykırdı: “Sessizlik en büyük silah”

Aksaray Haberleri Vali Mehmet Makas, milletvekili ve bürokratlarla Akçakoca’da

Aksaray Haberleri Başkent Üniversitesi ISIF’25’te ödüllerle döndü

Aksaray Haberleri TAG Otoyolu’nda zincirleme kaza: 2 ölü, 10 yaralı

Aksaray Haberleri TAG Otoyolu’nda zincirleme kaza: Ölü ve yaralılar var

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021