Türkiye ile Mısır arasında yeni anlaşmalar imzalandı

Yerel Haberler - 04.02.2026 - 15:30

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Al-İttihadiye Sarayı’nda yapılan baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından imza törenine katıldı. Görüşmeler sonrasında Türkiye ile Mısır arasında farklı alanlarda iş birliğini içeren anlaşmalar imzalandı.

Stratejik iş birliği bildirisi imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Sisi, Türkiye Cumhuriyeti ile Mısır Arap Cumhuriyeti arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 2. Toplantısı Ortak Bildirisi’ne imza attı. Ortak bildiriyle, iki ülke arasındaki ilişkilerin kurumsal çerçevede geliştirilmesi hedeflendi.

Çeşitli alanlarda mutabakat sağlandı

İmza töreninde ayrıca askeri iş birliğinden ticarete, sağlık hizmetlerinden tarım ve sosyal politikalara kadar birçok başlıkta anlaşmalar yapıldı. Bu kapsamda askeri çerçeve anlaşması, ilaç ve tıbbi cihaz düzenlemeleri, bitki karantinası ve veterinerlik hizmetleri alanlarında mutabakat zaptları imzalandı.

Bunun yanı sıra ticaret, yatırım, sosyal koruma ile gençlik ve spor alanlarında iş birliğini öngören ortak bildiriler ve mutabakat metinleri de taraflar arasında kabul edildi.

Yerel Haberler Türkiye’de 5G dönemi başlıyor

Yerel Haberler Denizlerde 325 bin ton atık temizlendi

Yerel Haberler Trump’tan ateşkes yok: “Karşı taraf yok olurken durulmaz”

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nevruz’ta barış vurgusu

Yerel Haberler Enerji krizi günlük 2 milyar dolara ulaşıyor

Yerel Haberler Baharda kış: Bayburt’ta kar kalınlığı 2 metreyi aştı

Yerel Haberler Anahtar Parti, AK Parti ile bayramlaştı

Yerel Haberler Bakan Memişoğlu’ndan ilaç müjdesi: 36 ilaç geri ödeme listesinde

Yerel Haberler İstanbul’da “Huzur” operasyonu: 527 gözaltı

Yerel Haberler 29 ilde DEAŞ’a yönelik operasyon: 139 gözaltı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021