Tirebolu’nun Kalbi Artık Gazipaşa Caddesi’nde Atacak…

Yerel Haberler - 01.10.2025 - 2:57

Tirebolu Çevre Kültür ve Turizm Derneği, ilçe için tarihi bir adım atarak dernek merkezini görkemli bir törenle Cintaşı Mahallesi, Gazipaşa Caddesi’ndeki yeni adresine taşıdı. Tirebolu’nun köklü kültür ve çevre misyonunu taşıyacak bu yeni yuva, ilçenin sosyal ve kültürel hayatına taze bir soluk getirecek.

Protokol ve Halkın Yoğun İlgisi

Derneğin yeni merkezinin açılışına ilgi büyüktü. Adeta bir çıkarma yapan ilçe protokolü, sivil toplumun gücüne verdikleri önemi gösterdi. Açılışa katılanlar arasında; entelektüel camianın temsilcisi Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Mustafa Yağbasan, Emniyet Müdür Vekili Şükrü Yıldırım, Tirebolu Belediyesi Başkan Vekili Dursun Ali Çalık, siyasi partilerin ilçe başkanları Kemal Devrim Bayrak (CHP), Erdinç Bektaş (İYİ Parti) ve Ayhan İnal (Saadet Partisi) yer aldı. Törene Giresun Medya Platformu Başkanı İbrahim Balcıoğlu, TİRDEF Başkanı Necdet Demirel ve STK başkan ve yöneticileri de iştirak etti. Bu geniş katılım, derneğin Tirebolu’nun tüm kesimlerini kucaklama vizyonunun bir yansımasıydı.

Geleceğe Yönelik Vurgu ve Sembolik Açılış

Tören, Dernek Başkanı Nihan Emiroğlu Nakiboğlu’nun duygu dolu açış konuşmasıyla başladı. Başkan konuşmasında yeni merkezin sadece bir bina değil, Tirebolu’nun tarihini, doğal güzelliklerini ve kültürünü geleceğe taşıyacak bir karargâh olacağının altını çizdi.

Duygusal anların yaşandığı kurdele kesme seremonisi ise derneğin kuruluş ruhunu temsil etti. Açılış kurdelesini, derneğin kıymetli kurucularından, Tirebolu sevdalısı Nihal Tarakçı kesti. Tarakçı’nın makası vurduğu kurdele, derneğin yeni ve heyecan verici bir döneme resmen adım attığını simgeledi.

Açılışın ardından davetliler, modern ve ferah tasarımlı dernek merkezini gezerek Dernek Başkanı Nihan Emiroğlu Nakiboğlu ve yönetim kurulu üyelerine başarı dileklerini sundu. Yeni merkez; bundan böyle Tirebolu’nun kültür-sanat etkinliklerine, çevre bilinçlendirme çalışmalarına ve turizm projelerine ev sahipliği yaparak ilçenin cazibe merkezi olmayı hedefliyor.

Haber: İbrahim Balcıoğlu

Yerel Haberler Kars’ta Muhsin Yazıcıoğlu hayrına 10 bin kişilik lokma dağıtıldı

Yerel Haberler Dünya Kupası Avrupa elemeleri nefes kesti: Millilerin rakibi Kosova oldu

Yerel Haberler ATO Başkanı Baran, dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Yerel Haberler Ankara’da fahiş hesap şebekesine operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı

Yerel Haberler Altın fiyatları yükselişte: Gram 6 bin 389 lira

Yerel Haberler Malatya sanayi sitesindeki esnaf yetkililere seslendi

Yerel Haberler Hafta sonu Türkiye genelinde bulutlu ve yağışlı hava etkili olacak

Yerel Haberler Yasa dışı bahise 4 ilde operasyon: 28 gözaltı

Yerel Haberler Hande Erçel uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alındı

Yerel Haberler Gazeteci Çiğdem Toker ‘Yap-İşlet-Devret Projeleri’ başlıklı söyleşisi gerçekleştirdi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021