Yerel Haberler - 01.10.2025 - 2:57
Tirebolu Çevre Kültür ve Turizm Derneği, ilçe için tarihi bir adım atarak dernek merkezini görkemli bir törenle Cintaşı Mahallesi, Gazipaşa Caddesi’ndeki yeni adresine taşıdı. Tirebolu’nun köklü kültür ve çevre misyonunu taşıyacak bu yeni yuva, ilçenin sosyal ve kültürel hayatına taze bir soluk getirecek.
Derneğin yeni merkezinin açılışına ilgi büyüktü. Adeta bir çıkarma yapan ilçe protokolü, sivil toplumun gücüne verdikleri önemi gösterdi. Açılışa katılanlar arasında; entelektüel camianın temsilcisi Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Mustafa Yağbasan, Emniyet Müdür Vekili Şükrü Yıldırım, Tirebolu Belediyesi Başkan Vekili Dursun Ali Çalık, siyasi partilerin ilçe başkanları Kemal Devrim Bayrak (CHP), Erdinç Bektaş (İYİ Parti) ve Ayhan İnal (Saadet Partisi) yer aldı. Törene Giresun Medya Platformu Başkanı İbrahim Balcıoğlu, TİRDEF Başkanı Necdet Demirel ve STK başkan ve yöneticileri de iştirak etti. Bu geniş katılım, derneğin Tirebolu’nun tüm kesimlerini kucaklama vizyonunun bir yansımasıydı.
Tören, Dernek Başkanı Nihan Emiroğlu Nakiboğlu’nun duygu dolu açış konuşmasıyla başladı. Başkan konuşmasında yeni merkezin sadece bir bina değil, Tirebolu’nun tarihini, doğal güzelliklerini ve kültürünü geleceğe taşıyacak bir karargâh olacağının altını çizdi.
Duygusal anların yaşandığı kurdele kesme seremonisi ise derneğin kuruluş ruhunu temsil etti. Açılış kurdelesini, derneğin kıymetli kurucularından, Tirebolu sevdalısı Nihal Tarakçı kesti. Tarakçı’nın makası vurduğu kurdele, derneğin yeni ve heyecan verici bir döneme resmen adım attığını simgeledi.
Açılışın ardından davetliler, modern ve ferah tasarımlı dernek merkezini gezerek Dernek Başkanı Nihan Emiroğlu Nakiboğlu ve yönetim kurulu üyelerine başarı dileklerini sundu. Yeni merkez; bundan böyle Tirebolu’nun kültür-sanat etkinliklerine, çevre bilinçlendirme çalışmalarına ve turizm projelerine ev sahipliği yaparak ilçenin cazibe merkezi olmayı hedefliyor.
Haber: İbrahim Balcıoğlu
Yerel Haberler Malatya sanayi sitesindeki esnaf yetkililere seslendi
Yerel Haberler Yasa dışı bahise 4 ilde operasyon: 28 gözaltı
Yerel Haberler Hande Erçel uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alındı
Yerel Haberler Hürmüz krizi Asya’yı vurdu: Yakıt karnesi, kapanan iş yerleri ve uzaktan çalışma dönemi
Yerel Haberler Başkan Yıldırım 11 vatandaşa daha tapularını teslim etti
Yerel Haberler Prof. Dr. Veysel Ayhan: Körfez’de İran-BAE gerilimi
Yerel Haberler Borsa İstanbul güne artıda başladı
Yerel Haberler Itso üyelerine e-ticaret eğitimi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021