RTÜK’ten sahte telefon aramalarına karşı dikkat çağrısı

Yerel Haberler - 29.01.2026 - 10:44

ANKARA-BHA

RTÜK’ten yapılan açıklamada, son günlerde bazı radyo ve televizyon yayıncılarının, RTÜK Başkanı Mehmet Daniş’in adı kullanılarak telefonla arandığının tespit edildiği belirtildi. Bu aramalarda “yardım”, “bağış” ya da farklı gerekçeler öne sürülerek maddi taleplerde bulunulduğu ifade edildi.

“Asla itibar edilmemeli”

Açıklamada, kendilerini RTÜK Başkanı, Üst Kurul Üyesi ya da RTÜK personeli olarak tanıtan kişiler tarafından yapılan bu tür aramalara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. “Bu tür taleplerin tamamı dolandırıcılık girişimidir” denilen açıklamada, RTÜK’ün bu sahte aramaları yapan kişi veya kişiler hakkında gerekli suç duyurularında bulunduğu ve adli süreçlerin başlatıldığı kaydedildi.

Adli süreç başlatıldı

RTÜK, söz konusu dolandırıcılık girişimlerine ilişkin hukuki sürecin titizlikle takip edildiğini bildirerek, yayın kuruluşlarının benzer durumlarla karşılaşmaları halinde dikkatli olmaları ve yetkili mercilere bilgi vermeleri çağrısında bulundu.

Yerel Haberler Beşiktaş’ın yeni orta sahası İstanbul yolunda

Yerel Haberler Aksaray’a hızlı tren müjdesi! Dört kente birden bağlanacak

Yerel Haberler AFCON finaline ağır ceza! Senegal ve Fas’a yaptırım

Yerel Haberler Yılmaz: Dezenflasyon süreciyle birlikte istihdam piyasasında olumlu tablo devam ediyor

Yerel Haberler Aksaray’ın Kaderini Değiştirecek Hızlı Tren Yatırımı Hayata Geçiyor

Yerel Haberler 28 Ocak Veri Koruma Günü’nde Kamuda Yapay Zekâ ele alındı

Yerel Haberler Duran: Bağımlılıkla mücadele devletin vazgeçilmez güvenlik alanıdır

Yerel Haberler Vali Murat Duru’ya Türk Metal Sendikası’ndan Ziyaret

Yerel Haberler Sivas Gemerek’te sis kazayı beraberinde getirdi

Yerel Haberler RTÜK’ten sahte telefon aramalarına karşı dikkat çağrısı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021